Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πέναλτι για πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο προβλέπει το νέο ασφαλιστικό

 Αθήνα - Δευτέρα 12 Απριλίου 2010  [ 08:47 ]


«Ποινή» για όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη στο Δημόσιο προβλέπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Απριλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα 'Τα Νέα', από το 2011 θα ισχύσουν δύο σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, η επιβολή μεγαλύτερου «πέναλτι» για όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη στο Δημόσιο, καθώς και η βελτίωση του θεσμού της διαδοχικής σύνταξης. Η ποινή στις πρόωρες συντάξεις θα ακολουθήσει τη ρύθμιση για τη διαδοχική ασφάλιση που έχει στόχο να περιοριστούν οι απώλειες για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα κλειδώνει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από το 2018 σε όλα τα Ταμεία, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση συντάξεων κατά 20%.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας για το νέο Ασφαλιστικό προβλέπει τις παρακάτω δύο αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2011:
Για τους δημοσίους υπαλλήλους το ποσό της μείωσης στην πρόωρη θα αυξηθεί από το 4,5% στο 6% για κάθε έτος ταχύτερης εξόδου στη σύνταξη, δηλαδή μείωση 30% την πενταετία. Στην ουσία επεκτείνεται η ποινή για τις πρόωρες από τον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο.
Θα τεθεί δε σε ισχύ η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας στο πρόβλημα των χαμηλών συντάξεων που καταβάλλουν τα Ταμεία και το Δημόσιο σε όσους έχουν ασφαλιστεί διαδοχικά σε περισσότερα του ενός Ταμεία (διαδοχική). Η εκτίμηση είναι ότι η τελική σύνταξη, που θα παρέχεται από το τελευταίο Ταμείο όπως σήμερα, θα είναι αυξημένη έως και 20% σε σύγκριση με το ισχύον καθεστώς.

Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1125009#ixzz0kvMbSJqs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου