Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

"Καλά τα λένε οι Ίκαροι στον κ. Υπουργό. Όντως έφαγαν 4 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους μέσα στο στρατόπεδο. Όντως φιλάνε το πρωί την οικογένειά τους φεύγοντας και δεν ξέρουν αν θα την ξαναδούν το μεσημέρι. Όντως το μισό μήνα είναι επιφυλακή σε κάποιο νησί (και τον άλλο μισό σε υπηρεσίες, νυχτερινές πτήσεις, ασκήσεις...
και αξιολογήσεις). Όντως το αμάξι μπορεί να μείνει να σκονίζεται στη μοίρα, περιμένοντας μάταια κάποιον να το γυρίσει πίσω. Ούτως ή άλλως, η σύζυγος μάλλον θα έχει άλλα πράγματα να σκεφτεί εκείνη τη στιγμή. Όπως π.χ., το πώς θα μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της. Ή ότι αν είναι άτυχη και δεν βρουν το πτώμα, ούτε τη σύνταξη δεν θα μπορεί να πάρει, αφού ο σύζυγος θα είναι απλά αγνοούμενος και όχι πεσών στο καθήκον.

Μόνο που δεν μας τα λένε όλα οι Ίκαροι.
Δεν λένε ότι πολλοί από αυτούς παίρνουν το πτητικό επίδομα χωρίς να πετάνε, απλά βάζοντας μια υπογραφή.

Δεν λένε ότι ο υποσμηναγός που σκίζεται στο γυμναστήριο στη μοίρα και, μετά, στα 9 g πάνω από τον Άη Στράτη, παίρνει το ίδιο επίδομα με τον μπουχέσα σμήναρχο που σκίζεται στα τσιγάρα και στους καφέδες στο γραφείο του. Η διαφορά είναι ότι απλά ο δεύτερος δεν το κουνάει από 'κει. Αλλά εδώ έχουμε μια ιδιότυπη ομερτά: "Δε μιλάω τώρα, για να τα εισπράξω κι εγώ αργότερα".

Δεν λένε ότι τα φύλλα πορείας που παίρνουν "για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου" είναι από μόνα τους μισός μισθός ακόμα, αφού δεν ξοδεύουν τίποτα (στο αεροδρόμιο τρώνε και κοιμούνται) αλλά η αποζημίωση "πέφτει" κανονικά.

Δεν λένε τι σπίτια είναι αυτά που αγόρασαν και δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση του στεγαστικού δανείου, με 20.000+ ευρώ το χρόνο ΕΞΤΡΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ εισόδημα, πλέον του μισθού τους.

Δεν λένε ότι, μέχρι να αγοράσουν τη μαιζονέτα με κήπο, μένουν κατά προτεραιότητα σε σπίτια μέσα στα αεροδρόμια με μηδαμινό νοίκι, αφήνοντας έξω τους συναδέλφους τους, που δεν έχουν την τύχη να φοράνε το "πουλί", να πληρώνουν τα πανάκριβα νοίκια της τοπικής αγοράς και τις βενζίνες πήγαιν'-έλα κάθε μέρα στη δουλειά.

Δεν εξηγούν τους λόγους που δεν δουλεύουν οι γυναίκες τους, αφού δεν έχουν το πρόβλημα των συνεχών μεταθέσεων - άπαξ και ο ιπτάμενος μάθει σε ένα τύπο αεροσκάφους δεν πάει εύκολα αλλού εκτός αν το ζητήσει ο ίδιος.

Δεν εξηγούν, τέλος, τους λόγους που κάνουν "μη ρεαλιστικό και μη εφαρμόσιμο για όλους" το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη. Αν όντως έχουν εξάρτηση από την πτήση, η ΠΑ θα έπρεπε να τους χρεώνει για να πετάνε, όχι να τους πληρώνει.


Κύριοι Ίκαροι,

Όσοι από σας πράγματι σκίζεστε στα ρέντινες και στα ψαλίδια με τους τούρκους πάνω από το Αιγαίο, λίγα πληρώνεστε - ειλικρινά. Τα 20 χιλιάρικα είναι ψίχουλα για τις συνθήκες και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεσθε. Θα 'πρεπε να παίρνετε πολύ περισσότερα. Όσοι όμως είστε αραχτοί στα επιτελεία, δεν θα έπρεπε να εισπράττετε φράγκο. Είναι άδικο για τους "πεζούς" συναδέλφους σας, που προσφέρουν τα ίδια ή και περισσότερα με σας. Είναι άδικο για τον Έλληνα φορολογούμενο, που ανταμοίβει ευχαρίστως το ξεχωριστό, αλλά όχι το κοινότυπο.

Κύριοι Ίκαροι,

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι ντροπή να κοροϊδεύετε τους συμπολίτες σας ότι δεν σας φτάνουν τα χρήματα που παίρνετε. Είναι ντροπή να κοροϊδεύετε τους συναδέλφους σας, που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες να υποστηρίξουν το έργο σας αλλά δεν πληρώνονται ούτε τα μισά, δεν μένουν στα τζάμπα σπίτια των αεροδρομίων και δεν μπορούν να δουλέψουν οι γυναίκες τους λόγω των συνεχών μεταθέσεων. Είναι ντροπή να κοροϊδεύετε τον Έλληνα οικογενειάρχη που παλεύει να ζήσει οικογένεια με στεγαστικό δάνειο (για τριαράκι με ημιυπαίθριο, ε;), παιδιά που σπουδάζουν και μισθό 800 ευρώ. Σε κανένα δεν αρέσει να μειώνεται το εισόδημά του-όλοι είχαμε τακτοποιήσει τη ζωή μας με βάση αυτά που παίρναμε. Τώρα αυτό πρέπει να αλλάξει. Ναι, δεν φταίει ο ελληνικός λαός, αλλά είναι άδικο να εξαιρείτε εαυτούς.

Κύριοι Ίκαροι,

Ορκιστήκατε "να φυλάττετε πίστην εις την Πατρίδα, υπακοή εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους", "υποταγή εις τους ανωτέρους σας" και "να φυλάττετε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους". Μην εκμεταλλεύεστε την ανοχή των ανωτέρων σας και μην παρερμηνεύετε σκόπιμα τους στρατιωτικούς νόμους. Μην καταστρέφετε την εικόνα της ΠΑ που με κόπο έχτισαν τόσα χρόνια επώνυμοι (Γιαννικάκης, Πετρούτσος, Σιαλμάς, Ηλιάκης και πολλοί άλλοι) και ανώνυμοι ήρωες.

Κύριοι Ίκαροι,

Επιτέλους, ΑΙΔΩΣ!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου