Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στις 18 Ιουνίου η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έρχεται στην Αττική!

Εν όψει της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Αττική στις 18 Ιουνίου 2010, η Digea ολοκλήρωσε κύκλο επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας από το οποίο θα διακοπούν οι αναλογικές μεταδόσεις για τις ανάγκες της ψηφιακής μετάβασης.

Η Digea εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08 θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2010 την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους . Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα πάντα με την ΚΥΑ.

Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση. Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, ήδη από τις 6 Μαΐου πληροφορούνται για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού crawl στις οθόνες τους.

http://pcnea.blogspot.com/2010/05/18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου