Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ....... ΑΤΥΧΗΜΑ


Οι εκπληκτικές ιστορίες ανθρώπων που δεν... ήθελαν αλλά έγιναν πρωταθλητές !!!

Υπάρχουν αθλητές σε όλο τον κόσμο που από πολύ μικρή ηλικία ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν. Είχαν σαν όνειρο τους να γίνουν ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, να ασχοληθούν με τον στίβο κλπ. Υπάρχουν όμως και αθλητές που οδηγήθηκαν στον αθλητισμό από ...σπόντα. Από μια στιγμή που τους άλλαξε όλη την ζωή και τους έκανε να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα. Το «aek365» σας παρουσιάζει παράξενες ιστορίες μεγάλων αθλητών οι οποίοι μη μπορώντας να αποφύγουν το πεπρωμένο τους πήραν τον δρόμο του αθλητισμού.



Κρίστοφ Μέτζελντερ (Γερμανός ποδοσφαιριστής)
Η πρώτη ιστορία είναι αυτή του Κρίστοφ Μέτζελντερ, του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γερμανός αμυντικός έχει αποκαλύψει ότι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο όταν διαπίστωσε μέσα από ένα χαρτάκι panini ότι ο Καρλ Χάιντζ Φόρστερ είναι το είδωλο του! «Βρήκα ένα χαρτάκι του Φόρστερ στον δρόμο. Ήταν το είδωλο μου το 1986 και αυτός με έκανε να συγκεντρώσω όλα τα χαρτάκια. Μετά από αυτό ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο. Να γίνω ποδοσφαιριστής γνωστός, σαν και εκείνον. Έτσι πήγα στην πρώτη μου ομάδα και ξεκίνησα την καριέρα μου».

Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ (Αιθίοπας δρομέας μεγάλων αποστάσεων)
Φοβερή είναι και η ιστορία του Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ! Γεννημένος στην Ασέλλα της επαρχίας Αρσί στην Αιθιοπία ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων μεγάλωσε σε μια φάρμα, αρκετά μακριά από το σχολείο του. Έτσι έπρεπε να τρέχει 10 χιλιόμετρα για το σχολείο κάθε πρωί και άλλα τόσα, επιστρέφοντας κάθε βράδυ στο σπίτι του. Αυτό μάλιστα συνετέλεσε και στη χαρακτηριστική στάση που έχει όταν τρέχει, με το αριστερό του χέρι λυγισμένο, σαν να κρατά τα σχολικά του βιβλία.

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι)
Αρκετά περίεργη και συγκηνιτική είναι η ιστορία του Εμανουελ Αντεμπαγιόρ. Ο άσος από το Τόγκο δεν μπορούσε να περπατήσει μέχρι τα τέσσερα του χρόνια, όταν κάποια στιγμή συνέβη το εξής περιστατικό το οποίο διηγείται η μητέρα του: «Είχα πάει με τον γιο μου στην εκκλησία για να προσευχυθώ για εκείνον και τα πόδια του, όταν ο Εμανουελ ξαφνικά είδα μια μπάλα ποδοσφαιρου, σηκώθηκε και την κλότσησε. Μάλιστα κάποιοι ανθρώποι που βρίσκονταν την ίδια ώρα μέσα στην εκκλησία μου ειπαν ότι ο γιος μου έχει το ποδόσφαιρο στο αίμα του. Ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα να περπατάει».

Μάικλ Φελπς (Αμερικανός πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της κολύμβησης)

Ο Μάικλ Φελπς, το... όγδοο θαύμα του σύγχρονου κόσμου όπως τον αποκαλούν, έχει αποκαλύψει ότι όταν ήταν μικρός δεν ήθελε με τίποτα το νερό, καθώς το φοβόταν. Κι' όμως ο Αμερικανός κολυμβητής δέκα χρόνια μετά μετράει: 16 ολυμπιακά μετάλλια (δεύτερος πίσω από την πρώην Σοβιετική γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα με 18). Δεκατέσσερα χρυσά (τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία) και δύο χάλκινα μετάλλια.



Τιμ Ντάνκαν (Αμερικανός μπασκετμπολίστας Σαν Αντόνιο Σπερς)
Μπορεί ο Τιμ Ντάνκαν να είχε σαν όνειρο του ανταγωνιστεί το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης σε αγώνες Κολύμβησης (50, 100 και 400 μέτρων) ωστόσο ο τυφώνας Χιούγκο που ήρθε το 1989 του χάλασε τα σχέδια. Η μοναδική πισίνα λοιπόν που είχαν στις Νήσους Βίρτζιν, που είναι η γενέτειρα του Αμερικανού, καταστράφηκε εξαιτίας του τυφώνα, με αποτέλεσμα οι κολυμβητές να έπρεπε να κάνουν προπόνηση στον Ωκεανό. Αυτό ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο καθώς υπήρχαν αρκετοί καρχαρίες, με αποτέλεσμα ο Ντάνκαν να αφήσει την Κολύμβηση και να ψάξει για άλλο άθλημα. Το μπάσκετ τον κέρδισε και πλέον αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, σέντερ του κόσμου...



Ρομπέρτο Ντουένιας (Ισπανός Μπασκετμπολίστας)
Ο Ρομπέρτο Ντουένιας, ο θηριώδης Ισπανός σέντερ, ύψους 2,21μ. (!), που υποχρεώθηκε να σταματήσει το μπάσκετ λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας πριν από τρία χρόνια, συνδέεται και εκείνος με μια παράξενη ιστορία, για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ. Τον Ντουένιας λοιπόν τον ανακάλυψε ένας προπονητής, ονόματι, Μιγκελ Άνχελ σε μια στάση λεωφορείου όπου τον πλησίασε και του εξήγησε ότι μπορεί να παίξει μπάσκετ. Έτσι και έγινε. Ο πρώην διεθνής άσος ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Μόστολες το 1992 σε ηλικία 17 ετών...

Μανόλο Μαρτίνες (Ισπανός Σφαιροβόλος)

Η ιστορία του Μανόλο Μαρτίνες είναι αρκετά περίεργη καθώς ακολούθησε το άθλημα της σφαιροβολίας, έπειτα από το εξής γεγονός: Όταν ήταν λοιπόν πιτσιρικάς, είχε πετάξει μια πέτρα στο σχολείο που πήγαινε. Εκεί τον είδε ένας προπονητής ο οποιος και τον ρώτησε αν ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο συγκεκριμένο άθλημα.



http://kouventanaginetai-nikolos.blogspot.com/2010/05/blog-post_8240.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου