Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ενισχύει και τον Τουρισμό ο Καλλικράτης

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή, με θέμα τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης-Πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης επισημαίνοντας την άμεση σύνδεση του «Καλλικράτη» με τον τουρισμό, σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Θα ήθελα να τονίσω την αμφίδρομη σχέση και τη σπουδαιότητα του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με την ανάπτυξη της τουριστικής Ελλάδας.
Είναι σαφές σε όλους μας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και αναμφισβήτητα αποτελεί διέξοδο από τη σημερινή κρίση.
Οι νέοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, με διευρυμένες αρμοδιότητες και ισχυρούς οικονομικά πόρους, πρέπει να εμπλακούν δυναμικά στην ενίσχυση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ε.Ο.Τ.
Είναι ώρα να θέσουμε τις βάσεις και να δώσουμε τις δυνατότητες σε φορείς και όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν από κοινού στις απαιτήσεις της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του τοπικού τουριστικού προϊόντος».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/05/blog-post_2611.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου