Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Τ. Μαντέλη
Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, διετάχθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. Η διάταξη εκδόθηκε απο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελλακο στις 2μ.μ..
Nωρίτερα, «έφοδο» στα γραφείας της Siemens Hellas έκανε το ΣΔΟΕ μετα απο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει τη διαδικασία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του κ. Μαντέλη.
Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών απήγγειλε την κατηγορία με βάση τόσο τη χθεσινή κατάθεση του κ. Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όσο και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ως ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.
Η διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1822111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου