Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η " ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Πρεμιέρα... άγχους με Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας

Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μάθησης ήταν το θέμα της Έκθεσης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων που έκαναν πρεμιέρα, σήμερα, Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα... στους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ δόθηκε ένα κείμενο της Αλεξάνδρας Κορωναίου με τίτλο «Εκπαιδεύοντας Εκτός Σχολείου».

Ζητήθηκε να κάνουν περίληψη του κείμενου, να αναπτύξουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου αποσπάσματος και να απαντήσουν σε δομικές και γραμματικές ασκήσεις.

Το ακριβές θέμα της έκθεσης ήταν: «Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στην σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου».

Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας, τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.

Αύριο, Σάββατο παίρνουν σειρά οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ με το μάθημα Νεολελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.Συνολικά στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα συμμετάσχουν 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων 77.687 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων, 351 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), καθώς και 14.845 απόφοιτοι προηγουμένων ετών.



http://sarotiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_435.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου