Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ FACEBOOK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ


Περίπου το 60% των χρηστών του Facebook εξετάζουν το ενδεχόμενο διαγραφής των λογαριασμών τους, λόγω ανησυχιών για το απόρρητο της ιδιωτικής τους ζωής, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sophos.

Ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών τους στοιχείων εκφράζει το 60% του δείγματός 1.588 χρηστών του Facebook και προτίθεται να τους διαγράψει.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση  Όνομα:  facebook-privacy_1540614c.jpg Εμφανίσεις:  1 Μέγεθος:  15,7 KBΟι χρήστες που ερωτήθηκαν από την Sophos, είπαν ότι σκέφτονται τη διαγραφή των λογαριασμών τους από το site κοινωνικής δικτύωσης, ένα επιπλέον 16% δήλωσαν ότι είχαν ήδη σταματήσει τη χρήση του Facebook επειδή θεώρησαν ότι είχαν ανεπαρκή έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων, το 25% δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει το site κοινωνικής δικτύωσης.

Το facebook έχει σχεδόν 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα έρχεται στον αντίποδα αρνητικών σχολίων τις τελευταίες εβδομάδες για την πολυπλοκότητας των ρυθμίσεων απορρήτου και την εφαρμογή της πολιτικής "opt-out" σύμφωνα με την οποία οι ρυθμίσεις ασφαλείας δεν είναι εξ' ορισμού ενεργοποιημένες.

Το Facebook αναμένεται να εξετάσει και πάλι την πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να σταματήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία για μαζική διαγραφή λογαριασμών στις 31 Μαΐου, με χιλιάδες χρήστες να ενθαρρύνονται να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Την εκστρατεία ξεκίνησε το site Quit facebook Day

O κ. Graham Cluley, ανώτερος σύμβουλος τεχνολογίας στην Sophos δήλωσε σχετικά ότι,
Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των χρηστών έχουν απηυδήσει με την έλλειψη ελέγχου που δίνει στους χρήστες για τα προσωπικά τους δεδομένα.
Οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς να ρυθμίσουν την εμφάνιση ή την απόκρυψη των προσωπικών τους δεδομένων με ασφάλεια, και βρίσκουν ότι όλο το σύστημα δημιουργεί σύγχυση.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια θεμελιώδης μεταστροφή, να ζητείται δηλαδή από τους χρήστες να δηλώνουν ότι θέλουν "opt-in" την ανταλλαγή προσωπικών τους πληροφοριών και όχι "opt-out" δηλαδή ότι δεν θέλουν.

Σύμφωνα με τον κ. Graham Cluley μια μαζική έξοδος από το Facebook φαίνεται απίθανη, αλλά οι χρήστες είναι όλο και πιο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τα στοιχεία τους. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Facebook για να μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα με φίλους τους είναι απίθανο να επιθυμούν να τα μοιράζονται με όλο το διαδίκτυο.

Πηγή: telegraph.co.uk
http://pc-all-about-it.blogspot.com/2010/05/facebook_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου