Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0

Η Πορτογαλία και η Βραζιλία αναδείχθηκαν σήμερα ισόπαλες 0-0 στο Ντέρμπαν, οριστικοποιώντας την πρόκρισή τους στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η "Σελεσάο" κατέκτησε...






την πρώτη θέση του 7ου ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Πορτογάλους.

Το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν η δύναμη, που ξέφυγε αρκετές φορές από τα όρια, κάτι που φάνηκε και από τις επτά κίτρινες κάρτες που μοίρασε ο Μπενίτο Αρτσούντια. Ακόμα πιο χαρκακτηριστικό παράδειγμα, όμως, είναι η αντικατάσταση του Φελίπε Μέλο στο 44΄, αφού ο Ντούνγκα διέκρινε ότι ο μέσος της Γιουβέντους ήταν τόσο εκνευρισμένος που... προλάβαινε να αποβληθεί (είχε ήδη δεχθεί κίτρινη) πριν το ημίχρονο!

Ακριβοδίκαιος ο Αρτσούντια, ελέγχεται όμως για τη φάση του 25ου λεπτού, όταν ο Ζουάν έκοψε με το χέρι μια βαθιά μπαλιά προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα βρισκόταν τετ-α-τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ. Σαφής περίπτωση προφανούς ευκαιρίας για γκολ, αλλά ο Ζουάν και η "Σελεσάο" γλύτωσαν μόνο με μία κίτρινη. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι Βραζιλιάνοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 30΄ με τον Νίλμαρ να πλασάρει ψηλά, αλλά ο Εντουάρντο να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στο 39΄ με την "ελεύθερη" κεφαλιά του Λουϊς Φαμπιάνο που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που πλησίασαν το γκολ πρώτοι στο β΄ ημίχρονο. Στο 59΄ από την κούρσα του Ρονάλντο και την προβολή του Λούσιο, η μπάλα έφτασε στον Ραούλ Μεϊρέλες αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ είχε κλείσει καλά το χώρο κι έτσι το πλασέ έφυγε λίγο άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με το 0-0 (χαρακτηριστικό είναι ότι στο β΄ ημίχρονο δεν δόθηκε ούτε μία κίτρινη κάρτα), αφού ούτως ή άλλως η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί πριν την έναρξη του σημερινού αγώνα.

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

Κίτρινες: Πέπε, Ντούντα, Τιάγκο, Κοεντράο - Ζουάν, Λουϊς Φαμπιάνο, Φελίπε Μέλο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Μπρούνο Αλβες, Καρβάλιο, Πέπε (64΄ Πέντρο Μέντες), Κοεντράο, Ρικάρντο Κόστα, Μεϊρέλες (84΄ Βελόσο), Τιάγκο, Ρονάλντο, Ντούντα (54΄ Σιμάο), Ντάνι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο (44΄ Ζοσούε), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνι Αλβες, Νίλμαρ, Ζούλιο Μπαπτίστα (82΄ Ραμίρες), Λουϊς Φαμπιάνο (85΄ Γκάφιτε).

http://todekari.blogspot.com/2010/06/0-0_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου