Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Δυτική Αθήνα


Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Δυτική Αθήνα, ύψους 100 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) με θέμα: "Δυτική Αθήνα, η Ώρα της Πράσινης Ανάπτυξης".
Πρόκειται για έργα νέα, με ορίζοντα πενταετίας, που θα δώσουν αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας με στοχευμένη αξιοποίηση πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Προτεραιότητα για το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της Δυτικής Αθήνας είναι η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, όπως η μεταποίηση, η βιοτεχνία και το εμπόριο, αλλά και η στήριξη της "πράσινης" επιχειρηματικότητας.
Κατά τα πρότυπα των νέων Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, συστήνεται μέσα σε ένα μήνα Επιτελική Επιτροπή υπό το συντονισμό της γενικής γραμματείας Επενδύσεων του υπουργείου, με συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, της Περιφέρειας και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, που ρόλο έχει να καταλήξει μέχρι τον Σεπτέμβριο σε προτεινόμενα και υλοποιήσιμα έργα, με συμμετοχή και των συναρμόδιων Υπουργείων.
Ενδεικτικά, αναφέρονται έργα
    - Περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης του Ποικίλου Όρους.
    - Αναπλάσεις αστικού ιστού και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου.
    - Προστασία και ανάδειξη του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.
    - Δημιουργία πράσινων διαδρομών και ποδηλατοδρόμων.
Επίσης, η υπουργός είπε ότι στόχος είναι και έργα που θα διευκολύνουν σημαντικά τις μεταφορές, όπως διανοίξεις καίριων οδικών αξόνων, αναβάθμιση λεωφόρων, κατασκευή σταθμών αυτοκινήτων, αλλά και έργα που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο πολιτιστικών και κοινωνικών υποδομών, όπως η αποκατάσταση παλαιών κτιρίων και η ανάδειξή τους σε πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα.
http://www.athina984.gr/node/101583

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου