Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Στις 3 Ιουλίου τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Το Σάββατο 3 Ιουλίου εγκαινιάζεται στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης το νέο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με προσκεκλημένους πνευματικούς δημιουργούς, εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, φίλους και μελετητές του έργου του Έλληνα συγγραφέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή η τελετή των εγκαινίων θα ξεκινήσει στις 19.30 με καλωσόρισμα από τον δήμαρχο του Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» Ρούσσο Κυπριωτάκη, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη, πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου, τους Κωνσταντίνο Αλαβάνο, διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, και Άγγελο Δεληβοριά , διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και από την ποιήτρια και βαφτισιμιά του Καζαντζάκη, Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ.

Πριν από 27 χρόνια , το 1983, η Υπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη παρουσία των Οδυσσέα Ελύτη και Αντώνη Σαμαράκη, εγκαινίασε στον ίδιο τόπο την πρώτη στέγη του Μουσείου για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Στόχος του τότε νεοσύστατου ιδρύματος ήταν η διατήρηση της μνήμης και η προβολή του έργου του Έλληνα συγγραφέα, ο οποίος και εκπληρώθηκε μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, ανοικτή στο κοινό.

Η μεγάλη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια, εμπνευσμένα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη , καθώς και άλλα τραγούδια από το πλούσιο ποιοτικό της ρεπερτόριο.
 
http://korkos.blogspot.com/2010/06/3_29.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου