Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ημερομηνία:







 Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010
Ώρα:
6:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
στο Φράγμα του Μαραθώνα !

Περιγραφή

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ ανοίγει μετά από χρόνια τις πόρτες του Φράγματος Μαραθώνα στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους.

Την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 18.30 έως τις 20.30, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Φράγματος, να δείτε σε βίντεο προβολή την κατασκευή του, να περιηγηθείτε στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας και να παρακολουθήσετε την παράσταση «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.».

Ένα θέαμα, χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών στο Φράγμα και στα γύρω καμένα, που μας μεταφέρει σε ένα «φανταστικό» (;) μέλλον πλήρους λειψυδρίας, όπου «νέοι μαραθωνομάχοι» μονομαχούν, τώρα, για λίγο νερό.

Την παράσταση παρουσιάζει ο Γιώργος Αμυράς από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» και συμμετέχουν ο χορευτής και ζογκλέρ Rowan Thorpe -πρώην μέλος των DV8-, ο χορευτής και αναρριχητής Αντώνης Στρούτσας και δέκα αναρριχητές της ομάδας του Παύλου Τσιαντού, οι οποίοι στο τέλος της παράστασης θα κατασκευάσουν μπροστά στους θεατές έναν σωλήνα 50 μέτρων, με σκοπό να φέρουν νερό από την λίμνη προς την χερσαία πλευρά του φράγματος.

Πρόκειται για μια συμβολική παράσταση αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας και με το περιβάλλον γύρω μας.

Η σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία είναι της Ειρήνης Αλεξίου, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και η μουσική του Ευθύμη Θεοδόση.

Είσοδος Ελεύθερη. 
http://www.facebook.com/event.php?eid=128399583838759

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου