Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ευρωβαρόμετρο: Το 60% των Ελλήνων θέλουν να είναι αυτοαπασχολούμενοι


Το 60% των Ελλήνων θα προτιμούσαν να είναι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ μισθωτοί θα επιθυμούσε να είναι το 37% των Ελλήνων. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ευρωπαίους είναι 45% και 49%.
Οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν να είναι αυτοαπασχολούμενοι κυρίως λόγω της ανεξαρτησίας κινήσεων και των καλύτερων προοπτικών εισοδήματος, σε αντίθεση με εκείνους που απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να είναι μισθωτοί, εξαιτίας του σταθερού και τακτικού εισοδήματος και της σταθερής εργασίας.
Στην Ελλάδα το 34% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν προσπαθήσει να στήσουν τη δική τους επιχείρηση ή σκέφτονται να το προσπαθήσουν. Οι μισοί δε εξ αυτών δηλώνουν ότι το προσπάθησαν, ή θα το προσπαθήσουν, «λόγω ανάγκης», ενώ το 39% γιατί τους «παρουσιάστηκε μία ευκαιρία».
Στην ερώτηση «Γιατί θεωρείτε ότι δεν είναι εφικτό να κάνετε τη δική σας επιχείρηση μέσα στα επόμενα 5 χρόνια;», το 17% των Ελλήνων, έναντι 12% των Ευρωπαίων, απάντησε ότι «το σημερινό οικονομικό κλίμα δεν ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα», ενώ το 16% των Ελλήνων, έναντι 24% των Ευρωπαίων απάντησαν ότι δεν έχουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.
Επιπλέον, το 83% των Ελλήνων, έναντι 67% των Ευρωπαίων, θεωρούν ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας, ενώ το 73% των Ελλήνων, έναντι 45% των Ευρωπαίων, υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να συλλέξουν πληροφορίες για το στήσιμο της δικής τους επιχείρησης.
Ακόμα, από τους ερωτηθέντες ζητήθηκε να δηλώσουν αν έχουν θετική ή αρνητική άποψη για ορισμένες ομάδες πολιτών. Για τα διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, το 43,5% των Ελλήνων απάντησαν ότι έχουν αρνητική άποψη, έναντι 32% των Ευρωπαίων. Για τους διευθυντές τραπεζών, ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αρνητική άποψη έχουν το 42% των Ελλήνων, έναντι 38% των Ευρωπαίων. Για τους πολιτικούς, αρνητική άποψη έχουν το 66% των Ελλήνων, έναντι 55% των ευρωπαίων.
Τέλος, στην ερώτηση «Αν κερδίζατε ένα Χ ποσό χρημάτων, πώς θα τα αξιοποιούσατε;», το 32% των Ελλήνων απάντησαν ότι θα αγόραζαν σπίτι (31% στην ΕΕ), το 27% ότι θα αποταμίευαν τα χρήματα (30% στην ΕΕ), το 21% ότι θα ξεκινούσαν τη δική τους επιχείρηση (14% στην ΕΕ) και το 12% ότι θα τα ξόδευαν σε ταξίδια ή πολυτελή είδη (16% στην ΕΕ).

http://tvxs.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου