Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Να που δεν καίγονται όλα τα χλωρά 


με τα ξερά...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Τόσο η μη παραπομπήτου πρώην υφυπουργού της ΝΔ Κώστα Κιλτίδη στην Προανακριτική για τη Μονή Βατοπεδίου με την εμφανή καταψήφιση της περίπτωσής του από την πλειοψηφία των βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ, παρά την πρόταση κατηγορίας σε βάρος του, όσο και το πόρισμα της γερμανικής Δικαιοσύνης για μη εμπλοκή ελληνικών πολιτικών προσώπων (και εν προκειμένω του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚΧρίστου  Βερελή που κάποιοι τον είχαν στοχοποιήσει) στο σκάνδαλο με τις μίζες για τα τρόλεϊ ΜΑΝ,δείχνουν κάτι.
Εκτός του ότι δικαιούνται να ομιλούν οι ίδιοι περί πολιτικής δικαίωσης, διαπιστώνεται ότι τελικά υπάρχει ένα εναπομείναν κριτήριο του διαχωρισμού των "χλωρών απ' τα ξερά", μπορεί κανείς σιγά σιγά να μεταπεισθεί ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και ότι αυτό αποδεικνύεται, κόντρα στο γενικό ισοπεδωτισμό και σε πείσμα εκείνων που, για άλλους, ιδιοτελείς, λόγους, αρέσκονται να κατασκευάζουν "ενόχους" και συνεχίζουν με ύπουλη...
 μεθοδολογία να καλλιεργούν το ίδιο κλίμα δημιουργώντας ...γερμανική ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Αυτό αποκτά διπλή αξία όταν τα πολιτικά πρόσωπα αυτά έχουν αντιδράσει με αυξημένη ευαισθησία αμέσως μόλις διατυπώθηκαν οι πρώτες αιτιάσεις σε βάρος τους και δεν "λούφαξαν".
Δεν είναι λοιπόν οι πάντες a priori μέτοχοι σε σκάνδαλα και δεν έχουν χαράξει διαδρομές για να εισπράξουν με δαιδαλώδη και δαιμονικό τρόπο μαύρο χρήμα. Μπορεί να πιστέψει ξανά ότι δεν είναι όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί επιρρεπείς στη μίζα και στον εύκολο πλουτισμό εις βάρος του δημοσίου.
Μπορεί να ελπίζει ότι τελικώς υπάρχει μια μερίδα πολιτικών από τους οποίους μπορεί να αρχίσει η εσωκάθαρση του κοινοβουλευτικού συστήματος, καθώς ορισμένοι μπορούν να κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής και στα πεζοδρόμια του Κολωνακίου με το κεφάλι ψιλά, δίχως να μεταμφιέζονται και δίχως το γκρίζον να καλύπτει πτυχές του πολιτικού βίου τους. Φαίνεται να μην είναι όλοι φορείς του ίδιου ιού σήψης και να μην φέρουν την ίδια αρρώστια της διαφθοράς. Κι είναι νομίζω αυτό το κέρδος της σημερινής μέρας, που από καρδιάς εύχομαι να αποτελέσει την απαρχή μια αυριανής καλύτερης και πιο καθάριας...

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_808.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου