Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Δωρίζουν τη μισή τους περιουσία Γκέιτς-Μπάφετ

Να πείσουν τους δισεκατομμυριούχους για να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς έχουν βάλει στόχο οι Μπιλ Γκέιτς και Ουόρεν Μπάφετ.
Σύμφωνα με τα όσα έγραψαν στο άρθρο του για το περιοδικό Fortune, οι δύο ισχυροί άνδρες αποκαλύπτουν πως η συγκεκριμένη ιδέα “ήρθε” σε ένα δείπνο στη Νέα Υόρκη όπου μεταξύ των άλλων ήταν ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ και η διάσημη παρουσιάστρια Όπρα Γουΐνφρι.
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αυτή η ιδέα τότε θα αλλάξει εντελώς το τοπίο στις φιλανθρωπίες.
Ο Γκέιτς που είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο ανέφερε πως... η παραχώρηση της μισής περιουσίας είναι μόνο το πλατύσκαλο.
«Θα διαθέσω το 99% του κεφαλαίου μου για φιλανθρωπικά έργα, είτε εν ζωή, είτε μετά θάνατον. Μετά από συζήτηση με τους δικούς μου αποφάσισα να κρατήσουμε ό,τι χρειαζόμαστε και να δωρίσουμε τα υπόλοιπα για να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας», έγραψε ο 79χρονος Μπάφετ με περιουσία που αγγίζει τα 47 δις δολάρια.
Το περιοδικό αναφέρει πως ο συνιδρυτής της μεσιτικής εταιρείας Kaufman & Broad Έλι Μπρόαντ και η σύζυγός του Έντι όπως και ο πρώην επικεφαλής της Cisco Τζον Μόργκριντζ και η σύζυγός του Τάσια έχουν δώσει το λόγο τους για τη δωρεά της μισής τους περιουσίας.
Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ βρίσκονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη στο Forbes.



http://alepounews.blogspot.com/2010/06/blog-post_2497.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου