Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οι δημοφιλέστεροι του Μουντιάλ!..

Της Αστρινής-Σοφίας Μαυρέα

Λίγες μέρες ακόμα υπολείπονται για την μεγάλη έναρξη (11 Ιουνίου) και οι δημοφιλέστεροι είναι εδώ και μόνο για εσάς! Είναι φυσικό να λείπουν κάποιοι ελπίζω στους περισσότερους παραταύτα να συμφωνήσετε μαζί μου..
Kριστιάνο Ρονάλντο: ο Πορτογάλος θεωρείται από τους κορυφαίους του πλανήτη, ενώ το 2008 τιμήθηκε με τη Χρυσή Μπάλα. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε ποδόσφαιρο, παίζοντας αρχικά σε μικρές ομάδες για να καταλήξει τον Ιούνιο του 2009 να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης με κόστος 94 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για μεταγραφή ποδοσφαιριστή.
Φράνκ Ριμπερί: ο Γάλλος που έχει τρελάνει γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1983. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1999 στους νέους της...

ομάδας της πόλης του αλλά δεν άργησε να ξεχωρίσει και να γίνει ένα μεγάλο αστέρι.Έχει κερδίσει 2 φορές το Βραβείο του Κορυφαίου Γάλλου ποδοσφαιριστή της χρονιάς και θεωρείται από πολλούς ο νέος Ζιντάν!
Ο Λιονέλ Μέσι: γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987. Θεωρείται από πολλούς ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του έχοντας κερδίσει υποψηφιότητες για τη Χρυσή Μπάλα(κέρδισε το 2009) και για το βραβείο του Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς από την FIFAπριν κλείσει τα 21 του χρόνια. Το στιλ του και η ικανότητά του στο γήπεδο έχουν κάνει πολλούς να τον συγκρίνουν με τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έχει ο ίδιος "ανακηρύξει" τον Μέσι διάδοχό του.
Άριεν Ρόμπεν: ο Ολλανδός που έφτασε τη Μπάγιερν στον τελικό του Champions League γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1984 έχει ύψος 1.83 και στα 27 του έχει μαγέψει με τις επιδόσεις του την Ευρώπη! Το 2009 πήρε μεταγραφή για τη Μπάγιερν που κόστισε γύρω στα 25 εκ. ευρώ και στο ντεμπούτο του σκόραρε εις διπλούν! Η Εθνική Ολλανδίας λένε είναι ο Ρόμπεν..
Ντρογκμπά Ντιντιέ: Κορυφαίος Αφρικανός Ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1978.H ζωή του έχει ήδη γίνει ταινία Σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Σεντρίκ Ντεργκισόν, ο οποίος παρακολούθησε την πορεία του Ιβοριανού επιθετικού πέντε χρόνια, ο Ντρογκμπά εξιστορεί περιστατικά που έχουν σημαδέψει τη ζωή του τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει πει "Εάν πρέπει να πάω σε μία μάχη, θα πήγαινα με τον Ντιντιέ, επειδή είναι ένας φανταστικός άνθρωπος"..
Μάθιου Μπούθ: γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1977 ο Νοτιοαφρικανός έχει κάνει τους συμπατριώτες του να φωνάζουν το όνομά του ρυθμικά και να τον λατρεύουν σαν θεό! Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 με την Εθνική Ομάδα της χώρας του ενώ είναι ο μοναδικός λευκός στην ομάδα. Συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Είναι παντρεμένος με διάσημο μοντέλο της χώρας του και έχει δυο γιους.
Κακά: είναι το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστός ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας Ricardo Izecson dos Santos Leite, από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Γεννήθηκε στην Βραζιλία στις 22 Απριλίου 1982. Κάθε φορά που σκοράρει , αφιερώνει τα γκολ του στο Θεό διότι σώθηκε η ζωή του μετά απο σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι κατά την παιδική του ηλικία. To 2007, χαρακτηρίστηκε από τον Πελέ ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!
Ο Γουέιν Ρούνεϊ: ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα παιδικά τμήματα της Έβερτον στην ηλικία των 10 ετών Το 2002 υπογράφει με την ομάδα επαγγελματικό συμβόλαιο. Έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως στο Μουντιάλ όλη η Εθνική Αγγλίας βασίζεται στην απόδοσή του! Σε έναν αγώνα του κυπέλλου νέων της Αγγλίας μετά από γκολ του αποκάλυψε ένα μπλουζάκι κάτω από την φανέλα του που έγραφε ένα σύνθημα οπαδών της ομάδας που έλεγε "Μια φορά μπλε για πάντα μπλε".
Φερνάντο Τόρρες: Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1984 στη Μαδρίτη. Ξεκίνησε την καριέρα του με την Ατλετικο Μανδριτης. Η πρώτη του εμφάνιση σε επαγγελματικό επίπεδο έγινε το 2001, ενώ του δόθηκε το παρατσούκλι El Niño ("Το Παιδί").
Φάμπιο Καναβάρο: γεννήθηκε στη Νάπολη στις 13 Σεπτεμβρίου 1973. Θεωρείται από τους καλύτερους αμυντικούς της δεκαετίας του '90 και του 2000. Ο νεότερος αδερφός του, Πάολο, είναι επίσης ποδοσφαιριστής.
Tώρα, που το ξανασκέφτομαι ανυπομονώ ακόμα περισσότερο... 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_7216.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου