Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μεγάλη διαδήλωση σε αλληλεγγύη με την Ελλάδα στη Γερμανία

«Από την Αθήνα ως το Βερολίνο, την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλες Ελληνίδες»

Μεγάλη διαδήλωση κατά της κρίσης και σε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα,
(Γερμανία, 12/6)

Τη χρονιά που μας πέρασε, πάμπολλα συνδικάτα, όλο το φάσμα της γερμανικής Αριστεράς, ο αναρχικός χώρος, το αντιφασιστικό κίνημα, ΜΚΟ και πολλές άλλες συλλογικότητες δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα συντονισμού και κοινής δράσης, με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας». Φέτος, η αιχμή της δράσης μας είναι η Ελλάδα ως θύμα της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης.

«Από την Αθήνα ως το Βερολίνο, την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες»: Αυτό είναι το σύνθημά μας για την προγραμματισμένη διαδήλωση της 12ης Ιουνίου στη Γερμανία, σε Βερολίνο και Στουτγάρδη, γιατί έτσι θέλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι η σημερινή πραγματικότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα δεν απέχει πολύ απ’ αυτό που ήδη βιώνουν και θα βιώσουν ακόμα πιο σκληρά στο μέλλον οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Γερμανία.

Στις διαδηλώσεις καλούν περισσότερες από 100 οργανώσεις και πρωτοβουλίες, όπως η Attac, συνδικάτα όπως η ve.rdi, η NGG (Σωματείο Σερβιτόρων – Μαγείρων), τομεακές της Γενικής Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), το κόμμα της Αριστεράς DIE LINKE, τοπικές συμμαχίες για την κρίση, η DIDF (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Σωματείων), η συμμαχία Aktionsbündnis Sozialproteste, το Φόρουμ Ανέργων, αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες.

http://prezatv.blogspot.com/2010/06/blog-post_9341.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου