Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σακοράφα προτείνουν οι τρεις του ΠΑΣΟΚ...


.
...για εκπρόσωπο των ανεξαρτήτων στη Βουλή που συνεδριάζουν σήμερα. Θέλει και ο Κουβέλης, ρυθμιστής η Ντόρα

Από τον Χρήστο Μπουκάτη

Σήμερα, όπως αποκάλυψε πρώτο το Press-gr, θα συνεδριάσουν οι εννιά, πλέον, ανεξάρτητοι βουλευτές για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στη "Διάσκεψη των Προέδρων" της Βουλής (ένα όργανο που παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου) με βάση το έγγραφο που τους έστειλε ο Φιλ. Πετσάλνικος.
Από το ΠΑΣΟΚ είναι οι...

Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακόραφα, Βασίλης Οικονόμου.

Από τη ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Κιλτίδης
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.
Το θέμα δεν είναι μόνο διαδικαστικό αλλά και πολιτικό. Έχει σημασία πώς θα συμπεριφερθούν οι προερχόμενοι από κάθε κόμμα και τι "μηνύματα" θα δοθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τρεις του ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν για εκπρόσωπο των 9 την Σοφία Σακοράφα.
Από την άλλη πλευρά, ο Φ. Κουβέλης θέλει να είναι αυτός επικαλούμενος την εμπειρία που έχει καθώς μέχρι τώρα μετείχε στη Διάσκεψη ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει και τη στήριξη των άλλων τριών συναδέλφων του της Ανανεωτικής Πτέρυγας.
Επομένως, ρυθμιστικός θα είναι ο ρόλος της Ντ. Μπακογιάννη και του Κ. Κιλτίδη που θα ευθυγραμμιστεί μαζί της. Ανάλογα με το ποιον από τους δύο θα στηρίξουν, αυτός θα επιλεγεί. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ψηφίσουν "λευκό", οπότε σε αυτή την περίπτωση την πλειοψηφία θα έχει ο Φ. Κουβέλης.
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/blog-post_3225.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου