Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Δημοτικό σχολείο πρότυπο..

A2LUNCH_TU_C_^_TUEIQ
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας- Σέσκλου, καθώς, με τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών, κάθε μεσημέρι σιτίζονται και οι 70 μαθητές του σχολείου, με μενού το οποίο είναι βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής διατροφής.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, το σχολείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τη μεσογειακή διατροφή. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2010, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του 3ου Δημοτικού Αισωνίας – Σέσκλου, κ. Μαρίας Διούδη, και με τη στήριξη και των δώδεκα εκπαιδευτικών ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη μεσογειακή διατροφή.
Ειδικότερα, τα παιδιά όλων των τάξεων σιτίζονται σε καθημερινή βάση στο σχολείο, ενώ το μενού, το οποίο επιμελείται κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος, είναι ειδικά διαμορφωμένο στις ανάγκες τους.
Την Τετάρτη , έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στους εκπαιδευτικούς φορείς, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από την οργάνωση του σχολείου και του προγράμματος αλλά κυρίως από την εργατικότητα των δασκάλων, οι οποίοι παραμένουν στο σχολείο κι εκτός του ωραρίου τους σερβίρουν τα παιδιά και τρώνε μαζί τους.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού, τα παιδιά μιλούν με τους δασκάλους για τις τροφές και αυτοί, με τη σειρά τους, προσπαθούν να τους λύσουν όλες τις απορίες, αλλά και να τα πείσουν να τρώνε όλες τις τροφές.
Ιδιαίτερη συμβολή στην όλη προσπάθεια έχουν οι γυναίκες από το Γυναικείο Συνεταιρισμό Σέσκλου, οι οποίες μαγειρεύουν καθημερινά για τα παιδιά, ενώ προσπάθειες για την επίτευξη του στόχο έκανε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα σίτισης θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές του Δημοτικού.
Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
http://www.zougla.gr

http://kala-nea.gr/?p=5044#ixzz0qXjSf4UJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου