Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

“Για πρώτη φορά δεν ήμασταν στο επίκεντρο”!

Ικανοποίηση Γιώργου από την Σύνοδο Κορυφής, αφού…
protothema.gr
Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου με την οποία ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό συμβούλιο της 17ης Ιουνίου, ίσως επειδή όπως ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε δύο φορές «πρώτη φορά δεν ήμασταν στο επίκεντρο των συζητήσεων»!

Το γεγονός ότι οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες δεν ασχολήθηκαν με την Ελλάδα, τα greek statistics και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, συνδέεται ευθέως με τις τελευταίες θετικές εκτιμήσεις της Tρόικας για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων» τόνισε ο κ. Παπανδρέου για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στους πολίτες ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Σχεδόν αμέσως όμως, ο πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο εφησυχασμού επισημαίνοντας ότι «έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, πολλά να κάνουμε, πολλές αλλαγές που αφορούν και στο πολιτικό σύστημα και στην ανάπτυξη που έχουμε να κάνουμε», ενώ δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τις «μεγάλες αλλαγές στον τομέα της υγείας και της παιδείας».

Κατά τον κ. Παπανδρέου, το ζήτημα της Ελλάδας ανέδειξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο «την πολύ μεγάλη διαπίστωση ότι χρειάζεται συντονισμένη οικονομική διακυβέρνηση – συντονισμένη πολιτική ώστε να αντιμετωπίζονται πιθανές κρίσεις και προβλήματα που προκύπτουν».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα που θα πλήττουν το εισόδημα του μέσου πολίτη», αναφερόμενος όμως στις μεταρρυθμίσεις και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις έκανε λόγο για αλλαγές που «πρέπει να γίνουν» και έκανε ειδική αναφορά στις επενδύσεις που πρέπει να προσελκύσει η χώρα για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

«Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία των αλλαγών που θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικές και αναγκαίες» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνησή του δεν είχε λάβει τα μέτρα που ήδη υλοποιούνται «δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε ούτε για πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων».


Πονάνε τα μέτρα, αλλά πρέπει να τα λάβουμε…

«Πονάνε αλλά πρέπει να τα λάβουμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για «μέτρα έκτακτης οικονομικής ανάγκης».

Σε ερώτηση του protothema.gr για την αύξηση του ορίου των απολύσεων και την πρόβλεψη για μισθούς που μοιάζουν με έκτακτα βοηθήματα στους νεοπροσλαμβανομένους, ο κ. Παπανδρέου απάντησε επικαλούμενος την ανάγκη «να μπαίνει ένας νέος στην αγορά εργασίας πιο γρήγορα και πιο εύκολα».

Δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα προστατεύσει τους ανέργους και προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

«Αν δεν ήμασταν μπροστά στη χρεοκοπία δεν θα χρειαζόμασταν το Μνημόνιο» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα δεσμευτικά κείμενα που η κυβέρνηση έχει υπογράψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Κομισιόν.

«Έχουμε δώσει μάχη και με την Τρόικα να μη θιγεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, αλλά τουλάχιστον στο δημόσιο υπάρχει η μονιμότητα, η σιγουριά» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων αλλά και των εργοδοτών σε διάλογο για την επίτευξη λύσεων με συναίνεση.
http://politikienimerosi.blogspot.com/2010/06/blog-post_8492.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου