Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τοποθετούνται Ορκωτοί ελεγκτές στα υπουργεία

Δύο ελεγκτές σε κάθε υπουργείο, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης της εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και της...εκπόνησης των τριετών προϋπολογισμών, τοποθετούνται με την ενεργοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης, των εταιρειών ορκωτών λογιστών Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG, Waterhouse Price Coopers και του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ).

Η διάρκεια της σύμβασης συνεργασίας του Δημοσίου με τις ελεγκτικές εταιρείες περιορίζεται μόνο για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, δύναται, όμως, να επεκταθεί.

Παράλληλα, εκτός από τους δύο ελεγκτές σε κάθε υπουργείο, θα τοποθετηθούν ορκωτοί ελεγκτές στα ασφαλιστικά ταμεία και σε με- γάλα νοσοκομεία, οι οποίοι θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε το- μείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων.

Στόχος της κυβέρνησης με αυτήν τη συμφωνία είναι η επίτευξη περικοπών και η απόκτηση σαφούς εικόνας για το πώς διαρθρώνονται μεγάλα κονδύλια του προϋπολογισμού που επί χρόνια παρακολουθούνται μόνο ταμειακά.

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_9134.html#ixzz0rDcEdLji

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου