Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Στον τελικό οι Νέοι Άνδρες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010, 21:40
Πραγματοποιώντας άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο μπάσκετ προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Κροατία, επικρατώντας με 71-56 της «οικοδέσποινας». 

Αύριο, στον μεγάλο τελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Γαλλία-Ισπανία, που είναι το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού.

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν για ακόμα ένα ματς ο Παππάς με 23 πόντους, ενώ σημαντικές βοήθειες προσέφεραν οι Μάντζαρης (12π.) και Παπανικολάου (14π). Για την Κροατία ξεχώρισε ο Ντελάς με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 32-27, 53-44, 71-56

Ελλάδα (Κώστας Μίσσας): Κατσιβέλης, Μούρτος, Γεωργάκης 2, Μάντζαρης 12, Καραθανάσης, Παπαντωνίου, Παπανικολάου 14, Σλούκας 7, Γιάνκοβιτς, Παππάς 23, Κασελάκης 5, Σαρικόπουλος 8.

Κροατία (Μπόρισλαβ Κούρτοβιτς): Ντόσεν 2, Ραντόσεβιτς 6, Μπιλίνοβατς 5, Ντελας 13, Ράμλιακ 6, Προστράν 5, Μπατούρ 11, Πλάνινιτς 4, Μπούτορατς 2, Ρίκιτς, Ζούμπτσιτς 2. 

Κώστας Μίσσας: «Είναι παίκτες μαχητές. Αυτό που τους είπα πριν από τον αγώνα είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί τους -και πέρυσι και φέτος. Γιατί είναι μαχητές. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Είναι μαχητές σε οποιαδήποτε στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στο παιχνίδι. Ανεξάρτητα από το σε ποιο λεπτό βρίσκεται ο αγώνας ή ποιο είναι το σκορ, δεν τα παρατάνε.

Είχαμε τρεις στόχους. Ο πρώτος ήταν να πάμε για τα ριμπάουντ. Η Κροατία είναι πρώτη ομάδα στο τουρνουά στα ριμπάουντ. Ο δεύτερος ήταν να έχουμε καλό αμυντικό τρανζίσιον, γιατί είναι ομάδα που της αρέσει να τρέχει. Μείναμε σε μεγάλο ποσοστό στο πέντε εναντίον πέντε.

Ο τρίτος στόχος ήταν να παγιδεύσουμε τους ψηλούς, τον Ντέλας και τον Ραντόσεβιτς, να τους βγάλουμε εκτός παιχνιδιού. Τα παιδιά τα κατάφεραν και στους τρεις τομείς. Ήταν η βάση για να χτίσουμε και να αγωνιστούμε και τα είχαμε για 40 λεπτά. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά σχήματα.

Αντέξαμε στην πολύ μεγάλη πίεση που άσκησαν οι Κροάτες, παίζοντας συνεχώς στα όρια του φάουλ, είχαμε την ηρεμία και παίξαμε έξυπνα με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο και στα πλάνα μας. Για παράδειγμα όταν ο Μάντζαρης βρέθηκε με κοντύτερο αντίπαλο, πήγε στο λόου ποστ και από εκεί πήραμε 20 πόντους. Είτε από τον ίδιο, είτε από τη δημιουργία του και τα ρήγματα που δημιουργούσε αυτή η κατάσταση.

Τους κλειδώσαμε με απόλυτη συγκέντρωση και πολύ καλή άμυνα, σε ένα γήπεδο όπου υπήρχε πολύς κόσμος, φανατισμός και τίποτα υπέρ μας. Φτάσαμε στον τελικό. Είναι κάτι που αποτελεί από μόνο του μεγάλη επιτυχία. Πόσω μάλλον, όταν το εμπόδιο που ξεπερνάς είναι μια καλή ομάδα που είναι και η γηπεδούχος! Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να προετοιμαστούμε για τον τελικό! Ο στόχος είναι ξεκάθαρος».

Λεωνίδας Κασελάκης: «Ποιος βαριέται τα χρυσά, τους τίτλους, τους πανηγυρισμούς; Θέλαμε να τελειώσει αυτό το παιχνίδι, να προχωρήσουμε. Και τώρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα νικήσει στον άλλον ημιτελικό, για να προετοιμαστούμε. Και να ακολουθήσουμε και πάλι το πλάνο των προπονητών μας. Οι κακόβουλοι πάντα υπάρχουν και μπορούν να πουν ότι θέλουν. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ. 

Εμείς δεν τους ακούγαμε τότε και δεν τους ακούμε και τώρα. Αυτοί βρίσκονται στον καναπέ και κρίνουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξαναφέρουμε τον τίτλο στην Ελλάδα. Φτάσαμε στον τελικό κόντρα στα πάντα εδώ, καθαρά και θέλουμε να αποδείξουμε και πάλι σε όλους ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα». 
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010, 23:42
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=157254&cid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου