Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακός-Μακάμπι 2-1:Ευτυχώς που μπήκε ο Ζαϊρι...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
Μία κόκκινη κάρτα του Μπονίνγκ και μία εκπληκτική "έμπνευση" του Ζαϊρί ήταν τα "μυστικά" για να καταφέρει ο, "άοσμος", άχρωμος" κι εγκλωβισμένος στο "άρρωστο" 4-2-3-1 της περσινής σεζόν, Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1, επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Φάληρο. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και βρέθηκαν να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 0-1, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μεντουνιανίν στο 15'.
Στην επανάληψη, ωστόσο, οι Ισραηλινοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 60' (απεβλήθη ο Μπόνιγκ με δεύτερη κίτρνινη κάρτα) και...
 οι "ερυθρόλευκοι" γύρισαν το ματς χάρη σε μία....γκολάρα του, καλύτερου παίκτη του γηπέδου, Ζαϊρί στο 67' και στο πρώτο γκολ, με τη φανέλα των Πειραιωτών, του Ντένις Ρόμενταλ στο 70'.
Το 2-1, βέβαια, είναι ένα "εύθραστο" σκορ εν όψει της ρεβάνς στο Τελ Αβίβ, εκεί που οι παίκτες του Έβαντ Λίνεν καλούνται να παρουσιαστούν αισθητά βελτιωμένοι, αν θέλουν να μην μείνου πρόωρα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Η εικόνα του αγώνα
Οι Ισραηλινοί ξεκίνησε το ματς δείχνοντας μεγαλύτερη όρεξη από τον Ολυμπιακό. Μέχρι το 15 οι Ισραηλινοί δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα από την επίθεση των "ερυθρολεύκων". Αντιθέτως, ήταν αυτοί που έδειχναν ικανότεροι να φτάσουν απέναντι από τον Αντώνη Νικοπολίδη.
Αυτή η...υποψία, έγινε πραγματικότητα στο 18'. Ο Γκαλίτσιος υπέπεσε, σε μία ανύποπτη φάση, σε πέναλτι απλώνοντας το χέρι του για να σταματήσει τη μπάλα στην περιοχή και ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Τη μπάλα έστησε ο Μεντουνιανίν, ο οποίος δεν λάθεψε και νίκησε τον Νικοπολίδη για το 0-1!
Το γκολ αυτό"πάγωσε" τους παίκτες του Έβαντ Λίνεν, οι οποίοι είχαν κάκιστη αντίδραση στα επόμενα λεπτά. Βιαστικές και όχι γρήγορες αλλαγές της μπάλας, αλλά και πολύ κακό πρέσινγκ στον αγωνιστικό χώρο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους. Μόνο κάποιες ατομικές προσπάθειες των Ρόμενταλ και Μιραλάς έδιναν έναν τόνο περισσότερο επιθετικό στο τρόπο ανάπτυξης των Πειραιωτών.
Στο 43', οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ντοντού (μετά από γέμισμα του Μιραλάς και κεφαλιά του Μέλμπεργκ) πλάσαρε εξ'επαφής τον Στράουμπερ, που κατάφερε να βγάλει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Μάλιστα ο Ολυμπιακός είδε την τύχη να του...χαμογελά, αφού με την εκτέλεση του κόρνερ οι Ισραηλινοί έφυγαν στην κόντρα και είδαν το, καλοζυγισμένο, σουτ του Ιχτζάγκι να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη και να φεύγει άουτ.
Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον Έβαντ Λίνεν να είναι αρκετά προβληματισμένος, ξέροντας πως έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα του, προκειμένου να φτάσει στη νίκη.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι "άχρωμος", "άοσμος" κι ό,τι άλλο επίθετο κουβαλά το στερητικό "α" μπροστά του. Στο 50' ο Μιραλάς αποχ'ώρησε με τράβηγμα στη γάμπα και τη θέση του πήρε ο Ζαϊρί. Ο Μαροκινός είχε σαφέστατα μεγαλύτερη διάθεση από τους συμπάικτες του και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στη άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτός ήταν που στο 56' γέμισε πολύ έξυπνα προς την περιοχή, εκεί που ο Ντάρμπισιρ πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Με το σκορ στο 0-1 και λιγότερο από ένα ημίχρονο να απομένει, ο Έβαντ Λίνενπροτίμησε να μην ρισκάρει και πέρασε τον Κώστα Μήτρογλου αντί του Ματ Ντάρμπισιρ. Στο 59' ο Ντουντού σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του, καλά τοποθετημένου, Στράουμπερ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 60', ο Μπάνινγκ υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Ντιόγκο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μακντόναλντ, αφήνοντας τους Ισραηλινούς με παίκτη λιγότερο για τα υπόλοιπα τριάντα λεπτά.
Στο 67' ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, απ΄τη στιγμή που πέρασε στο ματς, Ζαϊρί πήρε τη μπάλα μαρκιά από την περιοχή των φιλοξενούμενων και με μία πραγματικά εκπληκτική έμπνευση κατάφερε να ισοφαρίσει, σε 1-1, για τους "ερυθρόλευκους". Ο Μαροκινός κοντρόλαρε τη μπάλα και τη σήκωσε ελαφρά στον αέρα, για να γυρίσει 180 μοίρες το κορμί του και να πιάσει έναν αριστερό "κεραυνό" και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου, να αντιδράσει, Στράουμπερ!
Στο 70' ο Μοντέστο ανετράπη από την άμυνα της Μακάμπι, αλλά ο Μακντόναλντ έδειξε, λανθασμένα, "παίζεται". Τρία λεπτά αργότερα, στο 73', ο Ζαϊρί άφησε από αριστεράστον επερχόμενο Χολέμπας, που γέμισε στο πέναλτι. Εκεί βρέθηκε ο Ρόμενταλ που πλάσαρε στην κίνηση κι έγραψε το 2-1!
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/2-1_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου