Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Μέτρα Κοινωνικής Στήριξης προτείνουν οι Ενωμένοι Πολίτες


Μέτρα Κοινωνικής Στήριξης ζητά η παράταξη των Ενωμένων Πολιτών για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 30000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Το φυλλάδιο της καμπάνιας των Ενωμένων Πολιτών έχει ήδη αναρτηθεί στο κοινωνικό δίκτυο
slideshare http://www.slideshare.net/vspanakis/ss-4718603.

Αναλυτικά τα μέτρα κοινωνικής στήριξης:
ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ:Τις συνδρομές στο Πνευματικό Κέντρο, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης και τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ:· Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης με πηγές χρηματοδότησης που θα προέλθουν πρωτίστως από τη μείωση κατά 20% των μισθών ή αντιμισθιών:
Δημάρχου 
Των Αντιδημάρχων 
Του Γενικού Γραμματέα του Δήμου
Του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου
Του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του νέου Δήμου
Των Δύο Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων που θα προκύψουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη

Οι εισφορές στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και τα έσοδα θα διατίθενται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση των συνδρομών που καταργούμε σε Πνευματικό Κέντρο, Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης και στους Παιδικούς Σταθμούς.

Εκδίδουμε Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης με δικαιούχους τους:

 Συνταξιούχους του ΟΓΑ 
Δικαιούχους του ΕΚΑΣ 
Απόρους της Πρόνοιας
Oι Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και για τα Ατομα 
Με Ειδικές Ανάγκες

Με την Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης θα παρέχονται προνομιακές τιμές και εκπτώσεις στους κατόχους της σε συνεργασία με την Τοπική Αγορά του Μοσχάτου και του Ταύρου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Από 1η Ιανουαρίου 2011, οι τρίτεκνες οικογένειες εξισώνονται με τις πολύτεκνες και απαλλάσσονται κατά 50% των δημοτικών τελών ανεξάρτητα από το εισόδημα που δηλώνουν. Στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη κατά 60%.
Από 1η Ιανουαρίου 2011, μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη κατά 20% στις κατοικίες του Μοσχάτου και του Ταύρου και κατά 10% στους επαγγελματίες του Ταύρου και του Μοσχάτου.

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ:
Από 1η Ιανουαρίου 2011 απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη για τρία χρόνια όλες τις νέες επιχειρήσεις που θα έχουν ως έδρα το Μοσχάτο και τον Ταύρο, στο πλαίσιο της στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου