Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αγόρασε φωτογραφίες για 45 δολάρια κι αυτές αξίζουν 200 εκατομμύρια!

Αγόρασε φωτογραφίες για 45 δολάρια και εκτιμήθηκαν στα 200 εκατομμύρια...Δείτε το βίντεο !  

Όταν ο Rick Norsigian, καλλιτέχνης από το Σαν Φραντζίσκο, επισκέφτηκε μια υπαίθρια αγορά στο προάστιο του Φρέσνο το 2000 είδε αμέσως ένα παράξενο αντικείμενο που του κέντρισε το ενδιαφέρον. ¨Ένα γυάλινο κουτί που περιείχε φακέλους με αρνητικά φωτογραφιών. Η αξία του ήταν 75 δολάρια, έπειτα όμως από σκληρά παζάρια ο Rick Norsigian κατάφερε να το αποκτήσει για 45...



 ...Μόλις άρχισε να επεξεργάζεται τα αρνητικά, ο καλλιτέχνης  εντόπισε ομοιότητες με το έργο του Ansel Adams, ενός από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ου αιώνα που έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τις ασπρόμαυρες απεικονίσεις της αμερικανικής Δύσης. Ο Ansel Adams έζησε από το 1902 μέχρι το 1984 και το ένα τρίτο του έργου του χάθηκε το 1937, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον σκοτεινό του θάλαμο.

Ο Rick Norsigian ξεκίνησε αμέσως μια μεγάλη προσπάθεια για να εξακριβωθεί η πατρότητα των αρνητικών. Δεκάδες εμπειρογνώμονες από όλον τον κόσμο εκλήθησαν να αποδείξουν πως οι φωτογραφίες ήταν πράγματι του Ansel Adams.

Δέκα χρόνια μετά, η προσπάθεια έφτασε στο τέλος  της. Ένας γραφολόγος κατάφερε να ταυτοποιήσει τα γράμματα που υπήρχαν σε έναν από τους φακέλους με αυτά της συζύγου  του φωτογράφου, ενώ ένας μετεωρολόγος συνέκρινε μια από τις υπάρχουσες φωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου με ένα από τα αρνητικά και επιβεβαίωσε πως όχι μόνο απεικονίζουν την ίδια τοποθεσία, αλλά λόγω του φωτός και της θέσης που είχαν τα σύννεφα στον ουρανό, οι δύο φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί την ίδια μέρα.

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών ήταν πλέον επιβεβαιωμένη και την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης γκαλερί στο Μπέβερλυ Χιλς David Streets εκτίμησε την αξία των αρνητικών στα 200 εκατομμύρια δολάρια…   



http://tsimpidas.blogspot.com/2010/07/45-200.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου