Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Νέα δημόσια εμφάνιση του Φιδέλ Κάστρο


Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, ξαφνικά γίνεται ο άνθρωπος για τον οποίον μιλούν όλοι καθημερινά στην Αβάνα...

Ο 83χρονος κομαντάντε έκανε χθες την τέταρτη δημόσια εμφάνισή του μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, επισκεπτόμενος το Εθνικό Ενυδρείο της Κούβας, έργο που δημιουργήθηκε όταν ήταν πρόεδρος της χώρας.

Σύμφωνα με την κρατική ιστοσελίδα www.cubadebate.cu, ο Φιδέλ Κάστρο επισκέφθηκε το ενυδρείο με σπορ εμφάνιση και παρακολούθησε μία επίδειξη με δελφίνια. Στη συνέχεια συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και φωτογραφήθηκε με όσους ανθρώπους του το ζήτησαν.

Μία από τις εργαζόμενες με τις οποίες συνομίλησε ο Κάστρο είναι η Σελία Γκεβάρα Μαρτς, η κόρη του Ερντέστο Τσε Γκεβάρα, ο οποίος είχε πολεμήσει στο πλευρό του Φιδέλ στα χρόνια της κουβανικής επανάστασης. Ο Κάστρο στη συνομιλία με την κόρη του Τσε, τη ρώτησε για την οικογένειά της.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Φιδέλ Κάστρο έκανε ένα σχόλιο, ερωτηθείς σχετικά με την εκτίμησή του ότι ο κόσμος είναι στο χείλος του πολέμου. "Ο κόσμος ζει μεταξύ δύο τραγωδιών- η μία είναι η τραγωδία του πολέμου και η άλλη του περιβάλλοντος", δήλωσε ο Φιδέλ Κάστρο.
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7167.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου