Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010


Σ. Ρουαγιάλ: «Είμαστε αλληλέγγυοι στον θαρραλέο Παπανδρέου»




Με τις εναρκτήριες  ομιλίες των Γιώργου Παπανδρέου, Σεγκολέν Ρουαγιάλ και   Κάθριν Άστον, ξεκίνησε την Δευτέρα το  13ο Συμπόσιο της Σύμης, υπό τον τίτλο «Πρός Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο».  




Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων τέθηκε η διεθνής οικονομική κρίση και πως θα βγουν όσο το δυνατό αλώβητες οι χώρες από αυτή.

«Είμαστε αλληλέγγυοι  στον θαρραλέο Παπανδρέου», τόνισε κατά την ομιλία της η σοσιαλίστρια Γαλλίδα πολιτικός Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εκφράζοντας  τη στήριξη της στον Έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε ότι η Ευρώπη έπρέπε να έχει δράσει γρηγορότερα. 

Ο  Γιώργος  Παπανδρέου στην ομιλία του, παρουσίασε τα ελληνικά προβλήματα, τονίζοντας ότι  η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει όσα  δεν άλλαξε δεκαετίες τώρα.

«Βρεθήκαμε στο  επίκεντρο της κρίσης  απροστάτευτοι , λόγω δικών μας επιβαρυντικών  αιτιών όπως, αδιαφάνεια, γραφειοκρατία και συχνά φαύλο κράτος. Η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει όσα δεν άλλαξε δεκαετίες τώρα», ανέφερε. 

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Κάθριν Άστον, στην τοποθέτηση της ανέφερε, «Όλες οι φωνές της Ευρώπης πρέπει να στείλουμε  το ίδιο μήνυμα. Όταν έχουμε κοινή και ξεκάθαρη φωνή θα μας ακούσουν ευκολότερα».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=74399

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου