Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο στόχος ήταν ένας και μόνο: Η ελεύθερη διακίνηση των 

ιδεών στο διαδίκτυο.


Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, σήμερα τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του «Θέμα 9.89» δέχτηκε 20 σφαίρες από τα πυρά άγνωστων, μέχρι στιγμής, δολοφόνων.

Αναμφισβήτητα η εν λόγω ενέργεια αποτελεί πλήγμα για τη δημοσιογραφία και ιδίως για τα blogs. Απ ότι φαίνεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών αλλά και οι αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια από τα ιστολόγια ενοχλούν αυτούς που τόσα χρόνια έχουν μάθει να ασυδοτούν και να κρύβονται πίσω από την ασυλία που δυστυχώς κάποιοι τους παρέχουν.

Η πολιτεία οφείλει να λάβει τα μέτρα της. Οφείλει να προασπίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται στο Σύνταγμά μας. Οφείλει να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών στο διαδίκτυο. Οφείλει να πάψει να υπάρχει ασυδοσία μετά ασυλίας…Κυρίως οφείλει να κοιτάξει στα μάτια ένα δίχρονο παιδί και να του δώσει απαντήσεις (αν μπορεί) για την ταυτότητα αυτών που του στέρησαν έτσι άδικα την πατρική στοργή σε μια τόσο τρυφερή ηλικία….

http://agrinio-news.blogspot.com/2010/07/blog-post_4998.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου