Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η Τουρκία στα πρόθυρα του προσχεδιασμένου διαμελισμού της...

  • Κανονικός πόλεμος μαίνεται στα βάθη της Τουρκίας, στον οποίο ο τουρκικός στρατός χάνει κατά κράτος από τους Κούρδους
  • Καθημερινά νεκροί τούρκοι στρατιώτες ανακοινώνονται στα ΜΜΕ της Τουρκίας, φέρνοντας τον πανικό στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τηςγείτονος
Δύο Τούρκοι στρατιώτες, τρία μέλη των παραστρατιωτικών δυνάμεων και δώδεκα Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν αργά την Τετάρτη σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανέφεραν την Πέμπτη τοπικές πηγές και το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.
Μια πρώτη σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε στρατιώτες και Κούρδους αντάρτες σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Σιίρτ κατά την οποία σκοτώθηκαν δυο στρατιώτες και δυο τραυματίσθηκαν.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι κοντά στην παραπάνω αγροτική περιοχή, τρεις «φρουροί χωριών», μια πολιτοφυλακή που χρηματοδοτεί η Άγκυρα για να υποστηρίζει τον τουρκικό στρατό στη νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης υποστήριξης Τούρκων στρατιωτών που δέχονταν επίθεση από το PΚΚ.
Σύμφωνα με το Ανατολή, ο τουρκικός στρατός έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα για να καταδιώξουν τους αντάρτες που πραγματοποίησαν τις παραπάνω επιθέσεις και δώδεκα από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των κούρδων ανταρτών συνεχίζονται στην περιοχή.
Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Ανατολή, οι αρχές ασφαλείας της Συρίας συνέλαβαν 400 ανθρώπους σε πέντε πόλεις της Συρίας κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ζητήσει τη βοήθεια των γειτονικών της χωρών και των ΗΠΑ στη μάχη της κατά των Κούρδων αναρτών, που τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σκοτώσει περισσότερους από 50 τούρκους στρατιώτες.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είναι αντιμέτωπος με την οργή της κοινής γνώμης εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησής του να αναχαιτίσει την αυξανόμενη βία, ζήτησε από τους συμμάχους του να διακόψουν τη χρηματοδότηση των ανταρτών και να εκδώσουν ύποπτους αντάρτες στην Τουρκία.
Το PKK δραστηριοποιείται στη νοτιοανατολική Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν μέσω ενός παρακλαδιού του που ονομάζεται Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν (PJAK).


http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_2349.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου