Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Aπό το φθινόπωρο

«Λουκέτο» σε επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη στο ΙΚΑ




«Λουκέτα» έρχονται από το φθινόπωρο για όσες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις –συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ- δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ
Κατηγορηματικός εμφανίστηκε χθες, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά θα πρέπει να κλείσουν όσες επιχειρήσεις οφείλουν χρήματα στο ΙΚΑ και αρνηθούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών τους.
Τόνισε μάλιστα ότι καμία ειδική μεταχείριση δεν θα υπάρξει για τις ΔΕΚΟ. «Υπάρχουν ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στην κορυφή των οφειλετών. Θα πρέπει να κλείσουν και αυτές, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν εξαιρέσεις και να συμμετέχει το ίδιο το κράτος στο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο τα λεγόμενά του.
Πάντως, ο υπουργός δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι οι συνεχείς ρυθμίσεις οφειλών, αποτελούν και αυτές μέρος του προβλήματος της εισφοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν 800.000 εισφοροδιαφεύγοντες.
Σημείωσε ωστόσο ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης επιτρέπουν σε όλες τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς μειώνουν στο 80% τις προσαυξήσεις, ενώ δεν προβλέπεται και υποχρέωση προκαταβολής.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1849329

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου