Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η Ιντερπόλ ζητά τη βοήθεια των χρηστών του ίντερνετ


Η Ιντερπόλ απηύθυνε σήμερα έκκληση στους χρήστες του Ιντερνετ να βοηθήσουν στον εντοπισμό εκατοντάδων φυγάδων σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησής της με το όνομα "Infra-Red".Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας (OIPC - Ιντερπόλ) επισημαίνει πως οι πληροφορίες μπορούν να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση fugitive@interpol.int ή όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν ανωνύμως στην ιστοσελίδα www.csiworld.org. Η επιχείρηση αυτή άρχισε στις 3 Μαΐου και έχει στόχο "450 φυγάδες σε όλον τον κόσμο" οι οποίοι καταζητούνται σε 29 χώρες επειδή έχουν καταδικαστεί ή θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα, όπως παιδεραστία, βιασμοί ή διακίνηση ναρκωτικών.

Ήδη έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί εκατό, ανάμεσα τους η Κολομβιανή Αντζι Σανκλεμέντε Βαλένθια, πρώην τοπ μόντελ που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και ο Μουάμπα Μουνάνγκα από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για ξέπλυμα χρήματος. Όμως, με δεδομένο το εύρος της επιχείρησης αυτής, οι αρμόδιοι της Ιντερπόλ αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ζητώντας την βοήθεια του κόσμου. "Υπάρχουν άτομα για τα οποία δεν διαθέτουμε καμιά νέα πληροφορία για το που βρίσκονται, έτσι ζητήσαμε την βοήθεια του κόσμου", τόνισε ο Μάρτιν Κοξ, συντονιστής της επιχείρησης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ιντερπόλ έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πορτρέτα 26 ατόμων που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εντοπιστούν μέσω του Ιντερνετ.

"Είναι πιο πιθανό να αναγνωρίσει κάποιος έναν από τους φυγάδες σε ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ή σε ένα φόρουμ συζητήσεων παρά στον δρόμο", επισήμανε ο Κοξ, ζητώντας από τους χρήστες του Ιντερνετ να ενημερώνουν την Ιντερπόλ, άσχετα με τον τρόπο που απέκτησαν τις πληροφορίες τους. Περίπου 650 άνθρωποι 82 διαφορετικών εθνικοτήτων εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στο κτίριο της γενικής διεύθυνσης της Ιντερπόλ στην Λιόν για να ενημερώσουν και να περάσουν πληροφορίες στις αντίστοιχες υπηρεσίες των 188 κρατών-μελών της οργάνωσης
http://www.i-reportergr.com/


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/07/blog-post_5329.html#ixzz0sogn4L32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου