Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Windows Live Messenger 2010

Το χρησιμοποιούμε παντού, στο σπίτι, στο γραφείο ακόμη και στο δρόμο. Πρωτοκυκλοφόρησε στις 22 Ιουλίου το 1999 με το όνομα MSN Messenger, και στις 13 Δεκεμβρίου του 2005 η "μαμά" Microsoft του δίνει το σημερινό του όνομα, Windows Live Messenger. Σύμφωνα πάλι με την "μαμά" Microsoft τον Ιούνιο του 2009, ο Windows Live Messenger προσέλκυσε 330 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα. Ο αγαπημένος μας Messenger αλλάζει για άλλη μια φορά, γίνεται πιο σύγχρονος..

Η καινούρια έκδοση του Windows Live Messenger ήδη κυκλοφορεί σε beta μορφή! Οι αλλαγές είναι τεράστιες, αλλά μην φοβάστε, δεν είναι ριζικές. Στην ουσία ο Windows Live Messenger προσαρμόζετε περισσότερο στην καινούρια εποχή του internet, σε αυτό που οι ειδικοί λένε Web 2.0, οι advanced users το λένε social networking, και όλοι εννοούν το Facebook, το twitter, το myplace, το hi5 και πολλά ακόμη γνωστά κοινωνικά δίκτυα. Με τη νέα έκδοση γίνεται πιο εύχρηστη η απάντηση της Microsoft στο Facebook.

Παρόλο που το βασικό design δεν έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο φρέσκο, πιο έξυπνο, πιο εφετζίδικο αλλά και πιο αποτελεσματικό. Η μεγαλύτερη οπτική αλλαγή έχει γίνει στο βασικό παράθυρο, εκεί όπου πλέον δεν συναντάμε μόνο τις επαφές μας. Η οθόνη έχει χωριστεί στα δύο. Στο δεξί μέρος βλέπουμε τις επαφές μας και στο αριστερό μέρος status updates, φωτογραφίες, αλλά και τα σχόλια από το Facebook. Ναι καλά διαβάσατε, και Facebook, ή για την ακρίβεια "supports Facebook commenting". Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να βλέπουμε τις επαφές σας με το παλιό τρόπο, όπως γνωρίζαμε τόσα χρόνια, με μικρές αλλαγές. Θα έχει και διάφορα άλλα κολπάκια, όπως οι συντομεύσεις από το youtube, τα άλμπουμ φωτογραφιών και διάφορα άλλα. 

http://rokakias.blogspot.com/2010/07/windows-live-messenger-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου