Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ελλάδα - ΗΠΑ 59-87



Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν το τζάμπολ του Μουντομπάσκετ, η Εθνική ηττήθηκε με σκορ 87-59 από τις ΗΠΑ και υποχρεώθηκε στην πρώτη της φιλική ήττα, δείχνοντας παράλληλα και κάποιες αδυναμίες της. Ρεκόρ πόντων από τον Τσαρτσαρή.Εντάξει, ήταν καλύτεροι και νίκησαν... Οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν με 87-59 της Εθνικής μας στο τελευταίο φιλικό τεστ των δύο ομάδων πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ και την προσγείωσαν πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της. υτο δεν είναι απαραιτήτως κακό, καθώς η Εθνική ήταν αήττητη σε όλα τα φιλικά παιχνίδια που είχε δώσει. Από την άλλη, η αναμέτρηση κόντρα απέναντι στο σύνολο του Μάικ Σιζέφσκι έδειξε και τις αδυναμίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Όπως για παράδειγμα η αντίδραση σε άμυνα ζώνης, η έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένα σημεία και η ευκολία με την οποία... πούλαγε την μπάλα κόντρα στους ψηλότερους Αμερικανούς που συνεχώς έκλεβαν.

Στα θετικά του αγώνα, η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Τσαρτσαρή ο οποίος έκανε και ατομικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική ομάδα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ και έδειξε και πάλι πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης υπέστη διάστρεμμα πριν την έναρξη του αγώνα και "έδεσε" τα χέρια του Καζλάουσκας ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Μπουρούση.

Ο αγώνας:
Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σπανούλη, Ζήση, Περπέρογλου, Φώτση και Τσαρτσαρή στο πέντε μετά τον μικροτραυματισμό που είχε ο Σχορτσανίτης στο πόδι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες, με τις ΗΠΑ να πετυχαίνουν το πρώτο τους καλάθι στα δυόμιση λεπτά μετά το τζάμπολ.

Πάντως, οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-7 με την Εθνική να κάνει με ευκολία το λάθος και στο 5' ο Καζλάουσκας κάλεσε εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό τους, καθώς άρχισαν να... ξεφεύγουν από νωρίς (4-11). Επιθετική ανάσα για την ελληνική ομάδα έδωσε ο Στράτος Περπέρογλου (6-13), όμως ο Γκόρντον που είχε περάσει στο παρκέ έγραψε το 6-16.

Με τους Τσαρτσαρή και Καλάθη η Ελλάδα μείωσε σε 11-16, όμως έχει πρόβλημα στο ριμπάουντ και πουλάει την μπάλα στην πάσα με αποτέλεσμα ο Γκόρντον να γράψει το 11-20. Ο Καλάθης μείωσε με τρίποντο όμως ο Γκράνγκερ έγραψε το 14-22 του δεκαλέπτου.

Με όπλο την άμυνά τους οι Αμερικανοί

Οι Αμερικανοί επιμένουν σε άμυνα ζώνης και ο Πρίντεζης βρίσκει την ευκαιρία και ευστοχεί σε τρίποντο, όμως η απάντηση του Ρόουζ είναι άμεση. Είναι φανερό πως είναι ένα κλικ πιο γρήγοροι από τους διεθνείς και με τους Ρόουζ, Ντουράντ ξεφεύγουν με 11 (28-17).

Δύο συνεχόμενα άστοχα τρίποντα από τον Φώτση και ο Ιγκουοντάλα φεύγει στον αιφνιδιασμό δύο φορές (19-32). Ευτυχώς που υπάρχει και ο Τσαρτσαρής και δίνει πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, γιατί οι περιφερειακοί μας δεν είναι σε καλή μέρα. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ μειώνει σε 25-34 στο 16΄και δίνει τη θέση του στον Βουγιούκα, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

Οι διαιτητές δίνουν επιθετικά φάουλ σε Βουγιούκα και Περπέρογλου και ο κόσμος ξεσηκώνεται. Ο πρώτος μάλιστα ξαναδίνει μετά από λίγο τη θέση του στον Τσαρτσαρή καθώς είναι εκτός ρυθμού. Ο Φώτσης μειώνει σε 30-40 και οι δύο ομάδες φεύγουν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-42 και τον Τσαρτσαρή στους 17 πόντους.

Λάθη η Εθνική, ξέφυγε η Αμερική
Κακό ξεκίνημα για την Εθνική στη γ' περίοδο με δύο λάθη και ο Μπίλαπς έκανε το 44-32. Τρίποντο ανάσα από τον Σπανούλη, καθώς η Εθνική έχει μόλις 4/11 σουτ τριών πόντων. Ευτυχώς δε που τα ποσοστά των Ηνωμένων Πολιτείων είναι ακόμα χειρότερα (2/14).

Ο Βασίλης Σπανούλης μείωσε κάτω από τους δέκα πόντους (37-45), όμως ο Ντουράντ με πέντε δικούς του πόντους επανέφερε την... τάξη κάνοντας το σκορ 37-50. Ο Ιγκουοντάλα φέρνει τη διαφορά στο +15 (37-52), η Εθνική χάνει και πάλι την μπάλα και ο Καζλάουσκας ζητά τάιμ άουτ.

Με τους Ντουράντ, Ρόουζ και Γκέι οι Αμερικανοί ξέφυγαν 39-58, την ίδια στιγμή που η Εθνική έμοιαζε να βρίσκεται σε... τρικυμία. Ο Μπίλαπς έστειλε τη διαφορά και στους 20 (41-61), ενώ ο Γουέσμπρουκ την εκτόξευσε στους 25 (43-68), πριν γραφτεί το 44-68 της γ' περιόδου.

Προσπάθησε, αλλά όλα είχαν κριθεί


Οι Αμερικανοί ήταν και τυχεροί στις διεκδικήσεις και έτσι ο Γκέι έγραψε το 44-70, ενώ οι διεθνείς είχαν χάσει τη διάθεσή τους και ότι κι αν επιχειρούσαν δεν είχε θετική κατάληξη. Το μοναδικό ευχάριστο ήταν ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε διάφορα πειράματα περνώντας στο παρκέ και τον Καϊμακόγλου.

Ο μοναδικός πάντως που έδειχνε να απολαμβάνει το παιχνίδι ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος με τρίποντο μείωσε σε 51-71. Ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το σκορ 56-83, την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί είχαν εδραιώσει την κυριαρχία τους και πρόσφεραν και θέαμα σε ορισμένα σημεία.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 44-68, 87-59.
http://athlhtikoipsithyroi.blogspot.com/2010/08/59-87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου