Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αυλαία για τη δέκατη ιστιοπλοϊκή Aegean Regatta...

Της Αστρινής-Σοφίας Μαυρέα

Το τελευταίο τους λιμάνι πιάνουν οι συμμετέχοντες στην δέκατη ιστιοπλοϊκή Aegean Regatta που διοργανώνεται απο το 2001 απο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών-Δικτύων και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να κρατηθεί ζωντανή η ιστιοπλοική-ναυτική παράδοση!
Τα 108 σκάφη που πήραν μέρος ξεκίνησαν απο τη Θάσο και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Λίμνο και τη Σαμοθράκη τερματίζουν στο Μόλυβο της Μυτιλήνης! Με μεγάλο ενθουσιασμό και ναυτικές εκδηλώσεις γίνονταν δεκτοί οι ιστιοπλόοι που πήραν μέρος απο τους νησιώτες που στηρίζουν τον θεσμό ενώ αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη συμμετοχή γυναικείων πληρωμάτων που οι λάτρεις του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να τις απολαύσουν σαν αμαζόνες να...
 δαμάζουν τα κύματα του καταγάλανου Αιγαίου!
Σάββατο βράδυ λοιπόν η απονομή των βραβείων στους νικητές, στην οποία θα παραστεί ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, στην Μόλυβο και θα ακολουθήσει συναυλία με τα «Παιδιά της Πάτρας».
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της Aegean Regatta είχαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/08/aegean-regatta.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου