Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Χολυγουντιανή ληστεία και καταδίωξη με... ταχύπλοο!
Εικόνες γκραν γκινιόλ εκτυλίχθηκαν σήμερα μετά από ληστεία στην Εθνική στην Αλόννησο στον απόηχο της χθεσινή «κινηματογραφικής» ληστείας στην Εθνική τράπεζα του Πειραιά.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί όταν δύο ληστές -οι οποίοι φορούσαν κουκούλες- υπό την απειλή όπλου εισέβαλλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και αφαίρεσαν περίπου 1 εκ ευρώ.

Οι ληστές βγαίνοντας έξω από την τράπεζα, επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτα αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω είχαν τροχαίο ατύχημα από το οποίο τραυματίστηκε ο ένας εκ των δύο. Οι δύο ληστές χωρίς χρονοτριβή, άφησαν τη μηχανή τους και με την απειλή όπλου πήραν τη μηχανή ενός διερχόμενου και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Αλοννήσου.

Οι αδίστακτοι ληστές, μάλιστα, δε δίστασαν να πυροβολήσουν σε λιμενικό που προσπάθησε να τους καταδιώξει. Φθάνοντας στο λιμάνι της Αλοννήσου, τους περίμενε τρίτος συνεργός τους με κλεμμένο σκάφος 9 μέτρων στο οποίο επιβιβάστηκαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την πρώτη στιγμή το λιμενικό σώμα με εννέα σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma ξεκίνησε να διενεργεί εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών οι οποίοι έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των ποσού μέσα στον πανικό για να διαφύγουν.

Λίγες ώρες μετά τη ληστεία, το λιμενικό εντόπισε το σκάφος με το οποίο διέφυγαν από την Αλόννησο οι ληστές και θα το ρυμουλκήσει στην Εύβοια για να αναζητήσει στοιχεία όπως δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες συνέχισαν με άλλο σκάφος και συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή.

http://www.star.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου