Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Μεγαλειώδης υποδοχή των Ολυμπιονικών της Σιγκαπούρης

Από το Ν.Ο.Ι. και φορείς της πόλης στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Μεγαλειώδη υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα το μεσημέρι στους τέσσερις Ολυμπιονίκες της Σιγκαπούρης ο Ναυτικός Όμιλος και οι αρχές των Ιωαννίνων. Οι Απόστολος Λμαπρίδης, Μιχάλης Ναστόπουλος, Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμάντη, μαζί με τον συνοδό προπονητή τους Παναγιώτη Ζυγούρα έφτασαν στις 2 το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου τους περίμεναν δεκάδες συναθλητές τους από το ΝΟ.Ι. η Διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Στάμο, οι προπονητές τους, γονείς, συγγενείς, φίλοι και πολλοί Γιαννιώτες.Τους τέσσερις Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας που χάρισαν στα Γιάννινα ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο υποδέχθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας , ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Οικονόμου, ο πρώην αντινομάρχης κ. Παντελής Κολόκας, ως εκπρόσωπος του νομάρχη Αλέκου Καχριμάνη και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ο.Ν.Α.Δ.Ι. κ. Βασίλης Μάντζιος. Μετά την θερμή υποδοχή που συνοδεύτηκε από επευφημίες και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου, ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα επισήμων του Αεροδρομίου.«Στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη για να υποδεχτούν τους ολυμπιονίκες. Εμείς σήμερα σε μία από τις πιο συγκινητικές ημέρες μας, υποδεχόμαστε τους Ολυμπιονίκες της πόλης, αισθανόμενοι περήφανοι για όλους τους. Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους όλης της πόλης στα παιδιά, στους προπονητές τους, στους γονείς τους και στο Ναυτικό Όμιλο, ο οποίος έχει ως σημαία του τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Όμιλο, τον Σωτήρη Στάμο», δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας.«Με συγκίνηση και πολύ μεγάλη υπερηφάνεια υποδεχόμαστε σήμερα στο Αεροδρόμιο τους Ολυμπιονίκες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Θέλω δια ζώσης να τους ευχαριστήσω για την μεγάλη προσπάθεια την οποία έκαναν και ακούστηκε η Ελληνική Κωπηλασία στην μακρινή Σιγκαπούρη», τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος.«Δεν είναι μικρό πράγμα να κατακτάς μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και παγκόσμιες νίκες. Αυτά τα παιδιά τίμησαν την πόλη μας, τίμησαν την χώρα τους. Θεωρώ συνεπώς ότι αξίζει τον κόπο να στέκεται κανείς υλικά και ηθικά δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο, πράγμα που κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει μεγάλη ευαισθησία απέναντι στον αθλητισμό», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών κ. Βασίλης Μάντζιος.Μεγάλες χαρακτήρισε τις στιγμές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του τόπου μας ο πρώην αντινομάρχης κ. Παντελής Κολόκας, συγχαίροντας παράλληλα τους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους προπονητές για την μεγάλη επιτυχία στην Ολυμπιάδα της Σιγκαπούρης.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

«Ξεκινήσαμε αυτή τη χρονιά με στόχο την Ολυμπιάδα και ένα χρυσό μετάλλιο σ’ αυτήν. Δουλέψαμε όσο πιο σκληρά μπορούσαμε για να το πετύχουμε αυτό. Πήραμε το ασημένιο και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι κόποι μας ανταμείφθηκαν», είπε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Μιχάλης Ναστόπουλος.«Περιμέναμε μία θέση στο βάθρο και είμαστε χαρούμενοι για το ασημένιο μετάλλιο», δήλωσε ο έτερος Ολυμπιονίκης του Διπλού Σκιφ Απόστολος Λαμπρίδης, συμπληρώνοντας πως άμεσος στόχος τους είναι κι ένα χρυσό μετάλλιο στο επικείμενο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωπηλασίας.«Δεν ξέραμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο τι θέση είχαμε πάρει. Έτσι όμως είναι ο πρωταθλητισμός. Κρίνεται μέχρι και στο τελευταίο χιλιοστό», είπε η χάλκινη Ολυμπιονίκης της Σιγκαπούρης Ελένη Διαμάντη, αναφερόμενη στα τρία δέκατα του δευτερολέπτου που χώρισαν τελικά τις δύο αθλήτριες από την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.«Προσπαθήσαμε για το μετάλλιο μέχρι την τελευταία κουπιά, γιατί πηγαίναμε όλες οι βάρκες μαζί», δήλωσε, περιγράφοντας την αγωνιστική εμπειρία της Σιγκαπούρης η Λυδία Νταλαμάγκα. Όσο για το τι απαιτήθηκε ώστε να φτάσουν στο αποτέλεσμα αυτό, είπε ότι εκείνο που κυρίως έκαναν ήταν σκληρή προπόνηση όλο τον χρόνο.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΑΣ
«Όταν πας σε τόσο σημαντικούς αγώνες και γυρίζεις με δύο μετάλλια που αντιπροσωπεύουν την Ελληνική Κωπηλασία και την Γιαννιώτικη Κωπηλασία γενικότερα, δεν μπορείς παρά να είσαι διπλά συγκινημένος», επισήμανε ο προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Παναγιώτης Ζυγούρας, που συνόδευσε τους τέσσερις αθλητές στην Ολυμπιάδα. Ο κ. Ζυγούρας έκανε και λόγο για την ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αθλητισμό, ενώ για τις ανάγκες του Ν.Ο.Ι. τόνισε ότι πάντα χρειάζονται καινούρια υλικά και βάρκες νέας τεχνολογίας για να διευκολύνονται οι αθλητές.

http://epirusgate.blogspot.com/2010/08/blog-post_9880.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου