Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Φ. Σαχινίδης: "Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα"


"Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. Τα αποτελέσματα για το πρώτο επτάμηνο επιβεβαιώνουν ότι η ... κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της, σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του προϋπολογισμού", ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1" ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

"Έχουμε βάλει ως στόχο να μειώσουμε το έλλειμμα κατά 40% περίπου. Βρισκόμαστε εκεί, επομένως το να ξεκινάει πάλι μια συζήτηση αρχές φθινοπώρου, ότι υπάρχουν προβλήματα και θα πάμε σε νέα μέτρα, δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να δημιουργούν ένα κλίμα ανησυχίας, μια αρνητική ψυχολογία στους καταναλωτές, στους επιχειρηματίες, σε όλους όσους θέλουν ή σκέπτονται να επενδύσουν", επισημαίνει ο κ.Σαχινίδης

Ο κ. Σαχινίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα είναι μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν το παραγωγικό δυναμικό της οικονομίας, θα κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφή, θα βοηθήσουν να γίνουν επενδύσεις γιατί από κει περιμένουμε να έρθει η ανάπτυξη, θα βοηθήσουν να ενισχυθούν οι εξαγωγές. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον θέλουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και να μπορέσει η Ελλάδα να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς, αναφέρει ο κ.Σαχινίδης.

Ερωτηθείς για τις μετατάξεις στους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ εάν θα γίνουν το Φθινόπωρο και εάν σ' αυτές θα περιλαμβάνονται τρόφιμα και ξενοδοχεία ή οι μετατάξεις θα γίνουν τη νέα χρονιά όπως προβλέπει το μνημόνιο, o κ. Σαχινίδης απάντησε: "Στο προσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε τις 4 του Οκτώβρη και βέβαια και αργότερα στο κείμενο του προϋπολογισμού θα υπάρχουν οι προτάσεις για το ποιες είναι εκείνες οι κατηγορίες των αγαθών και των υπηρεσιών που θα πάνε στον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. Η εφαρμογή τους όμως θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι σ' αυτή την αξιολόγηση θα λάβουμε υπόψη μας τι σημαίνει για την οικονομία, τι σημαίνει για συγκεκριμένους κλάδους, τι σημαίνει για τους πολίτες, τι σημαίνει για τον πληθωρισμό η όποια επιλογή και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια θα αποφασίσουμε, τι ακριβώς θα μετατάξουμε στον υψηλότερο συντελεστή και ποια μέτρα ισοδύναμα θα φέρουμε έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες σε έσοδα που υπάρχουν". 
 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_5941.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου