Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ώρες αγωνίας για τον χειριστή του F16


Διάτρηση πνεύμονα, χτυπήματα στο κεφάλι και σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, απ' όπου προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία, έφερε ο 34χρονος χειριστής, όταν μεταφέρθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Κ. Γεωργόπουλο, όπου εισήχθη, η κατάσταση του τραυματία σταθεροποιήθηκε αργά το βράδυ.

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι «λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων του 34χρονου, δεν έχει γίνει κάποια επέμβαση και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες».

Στο μεταξύ, μεταφέρεται αίμα από την Αθήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με C 130, για μετάγγιση στον 34χρονο χειριστή

Ο δεύτερος χειριστής μεταφέρθηκε, επίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική. Φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και έχει κάκωση στον αυχένα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Στην πατρίδα του, την Άρτα, εξάλλου, κηδεύεται στις 17.30 την Παρασκευή ο εκπαιδευτής, που επέβαινε στο διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τις της σύγκρουσης των δύο F-16 την Πέμπτη το μεσημέρι. Την υπόθεση διερευνά ειδική επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στην εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης συμμετείχαν έξι αεροσκάφη, που είχαν απογειωθεί από την 115 πτέρυγα μάχης, 340 μοίρα.

http://www.skai.gr/news/greece/article/150700/ores-agonias-gia-ton-heiristi-toy-f16/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου