Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Δωρεάν τηλέφωνα μέσα από το Gmail !

Μια νέα υπηρεσία από τη google, γνωρίζει τρομακτική επιτυχία.
Οι κάτοχοι λογαριασμού στο δημοφιλές Gmail από το οποίο στέλνονται τα περισσότερα e-mails του κόσμου, μπορούν από χθες να κάνουν δωρεάν τηλεφωνήματα προς σταθερά και κινητά.

Ήδη, το πρώτο 24ωρο, έγιναν περισότερα από 1.000.000 κλήσεις.

Η υπηρεσια διατίθεται προς ... το παρόν, για δωρεάν τηλέφωνα σε σταθερά και κινητά μόνο εντός ΗΠΑ και Καναδά, ενώ για τηλεφωνήματα σε αρκετές ακόμη χώρες, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά η χρέωση είναι μόνο 2 σεντς το λεπτό.
Για να λειτουργήσει η υπηρεσία πρέπει ο χρήστης να εγκαταστήσει το πρόγραμμα voice & video chat (http://www.google.com/chat/voice/).
H google πάντως υπόσχεται ότι θα προωθήσει τη δωρεάν τηλεφωνία και στους εκτός ΗΠΑ "πελάτες" της, χρήστες λογαριασμών στο Gmail.
Περιμένουμε λοιπόν τη νέα αυτή επανάσταση, που είμαστε βέβαιοι ότι θα σαρώσει και στην Ελλάδα (όταν έρθει) και θα αλλάξει το τοπίο των επικοινωνιών.
Το μεγάλο θέμα είναι βέβαια τι θα γίνει με το Gmail για κινητά! Εκατομμύρια χρήστες έχουν πλέον ιντερνετ στο κινητό και την εφαρμογή gmail, από την οποία προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει κλήση μέσω ιντερνετ σε τηλέφωνο (VoIP). Αν "ανοίξει" μια τέτοια δυνατότητα, καταλαβαίνετε τι θα γίνει...
Η google πάντως υπόσχεται πολλά παραπάνω από το γνωστό Skype.
..
http://taxalia.blogspot.com/2010/08/gmail.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου