Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

                                                                                        
                           Μοσχάτο,  13 Σεπτεμβρίου 2010







Προς :                                                  

 κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη – Δήμαρχο Μοσχάτου 
κ. Δημήτριο Σούτο – Δήμαρχο Ταύρου 
κ. Ανδρέα Ευθυμίου 
κ. Άρη Κρεμμύδα 
κ. Γρηγόρη Σωπάκη 
κ. Δημήτριο Χερουβείμ 
κ. Αθανάσιο Ντερέκα 
κ. Αντώνη Λιβάνιο
Αξιότιμοι Κύριοι,Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν μπει στην τελική ευθεία. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία ο ρόλος που αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Με την εφαρμογή του προγράμματος ‘Καλλικράτης’ και τις ενισχυμένες αρμοδιότητες των δήμων δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα για το νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
Με βάση αυτό το νέο δεδομένο οι ευθύνες όλων μας μεγαλώνουν και η απόφαση των συμπολιτών μας, που θα εκφραστεί μέσα από τις προσεχείς εκλογές, έχει πρόσθετη αξία, σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.Θεωρώ αυτονόητο ότι υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ μας στην άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί χώρο διαλόγου, θέσεων και επιχειρημάτων και όχι μονόλογου και συνθημάτων.
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που βιώνει η χώρα, έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους πολίτες εμπεριστατωμένα και με υπευθυνότητα για το νέο θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει ο δήμος μας. Με αυτές τις σκέψεις, προτείνω δημόσιο διάλογο προκειμένου να αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις, οι προτάσεις και οι ιδέες του κάθε συνδυασμού.  
Η πρόταση για δημόσιο διάλογο αφορά την πραγματοποίηση δυο ανοικτών συζητήσεων σε Μοσχάτο και Ταύρο με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων. Τη δε διοργάνωσή τους προτείνω να αναλάβουν οι δύο σημερινοί Δήμοι σε συνεργασία με διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συσταθεί γι’ αυτόν το λόγο. Με αυτή τη διαδικασία θα δοθεί μια επιπλέον δυνατότητα στους συνδημότες μας να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για την τελική επιλογή του συνδυασμού που θα υπερψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόταση της παράταξής μας, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντησή σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
                                                                                                  
Βασίλης Σπανάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου