Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 296/09/2010
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»



Εντυπωσιακή σε όγκο και σε παλμό υπήρξε η χτεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού « Πολίτες Μπροστά». Χαρακτηριστικό του πολιτικού κλίματος υπήρξε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου σε καίρια σημεία της ομιλίας του υποψήφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα :
« Ξέρουμε πια ότι  η Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές φορές μετατράπηκε σε φέουδο των κομμάτων, σε μακρύ χέρι των βουλευτών, σε άψυχη και άνευρη εξουσία που χρωστούσε τα πολιτικά γραμμάτια της ύπαρξής της. Φτάνει πια  !!!!Τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή είναι η διοίκηση που δίνει μάχεςΠου διεκδικεί. Που δε χρωτά πουθενά.
Που λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.Φτάνει πια!!!!Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες, ενώ η παραλία μας πεθαίνει. Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες και τα σφαγεία βουλιάζουν. Φορτωνόμαστε χρίσματα και αναπτύσσουμε θεωρίες ενότητας, ενώ η κοινωνία μας γυρίζει την πλάτη. Φορτωνόμαστε χρίσματα και δείχνουμε με το δάκτυλο τον ανεξάρτητο, ενώ το σημερινό μας κατάντημα οφείλεται στα κομματικά ιερατεία που αποφασίζουν για την κοινωνία χωρίς αυτή. Φτάνει πια!!! 
Η ανεξαρτησία μας ως δημοτική παράταξη είναι τίτλος πολιτικής τιμής !Η δύναμη που έχουμε να μπορούμε να ζουμε και να ονειρευόμαστε έξω από το μαντρί, χωρίς να φοβόμαστε το λύκο, είναι τίτλος πολιτικής αξιοπρέπειας».Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία πολιτικά γεγονότα : « Η εξουσία για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό το δείχνει όλη μου η πορεία, το δείχνουν και οι τελευταίες ημέρες. Έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα μιας απίστευτης πολιτικής ιστορίας. Στην αρχή ήταν όλοι στα χαρακώματα. Ο ένας έλεγε τον άλλο  φθαρμένο, αριβίστα, Μαυρογιαλούρο. Ο άλλος με μένος κατάγγελνε την κομματική χειραγώγηση. Κατάγγελνε τα χρίσματα που, ακούσατε ακούσατε, υπονομεύουν βάναυσα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αρνιόταν, ξανά ακούσατε, εκφυλιστικές πρακτικές κληρονομικής απονομής. Και ω του θαύματος σε μια μέρα έγινε η κωλοτούμπα!Ο φθαρμένος έγινε δύναμη ανανέωσης! Το χρίσμα που υπονομεύει έγινε η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Η κληρονομική απονομή έγινε εκσυγχρονισμός της δημοτικής εξουσίας. 
Εάν πιστεύετε ότι σε θέσεις διοίκησης πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που εν ονόματι της εξουσίας μπορούν να συμμαχήσουν με τους πάντες. Εάν πιστεύετε ότι τα ανεμομαζώματα δεν γίνονται από την επομένη κιόλας διαβολοσπορπίσματα. Εάν πιστεύετε ότι η συναλλαγή για μια θέση, είναι η ουσία της πολιτικής, τότε δε σας κάνω σα δήμαρχος»

Ο Άρης Κρεμμύδας τόνισε με νόημα ότι τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει πολιτικός προσανατολισμός και δεσμεύθηκε ξεκάθαρα για τη διαφύλαξη των δημοσίων αγαθών από κάθε είδους σχεδιασμό που αντιλαμβάνεται αυτά τα αγαθά σα φιλέτα. Τέλος έκλεισε με την εξαγγελία δέσμης μέτρων εν όψει της επιθετικής οικονομικής συγκυρίας και της κρίσης της τοπικής αγοράς : « Που είναι οι τεχνοκράτες του Δήμου, με τις γνώσεις, που είναι να μας πουν τι ακριβώς έχουν κάνει για την τοπική αγορά. Που είναι και τι έχουν κάνει στο επίπεδο εξαγγελίας κοινωνικών μέτρων που πολλοί Δήμοι έχουν κάνει Που είναι και τι έχουν κάνει για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, για την προστασία των αδύναμων οικονομικά μαθητών,για την προστασία των πολύτεκνων, της τρίτης ηλικίας. Γιατί τώρα που μιλάμε, τώρα που εμείς είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε από την επόμενη ημέρα, τώρα που εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας μία δέσμη από 13 άμεσα μέτρα κοινωνικής στήριξης.Και είμαστε έτοιμοι να τονώσουμε την τοπική αγορά με ελαφρύνσεις από τα δημοτικά τέλη κάποιοι είναι τώρα στην εξουσία, κάποιοι τώρα ασκούν διοίκηση και δεν έχουν κάνει τίποτα. Μα επιτέλους, αν δεν έχεις κάνει τίποτε απολύτως έως τώρα γιατί να σε εμπιστευθώ για το μέλλον.Λοιπόν εμείς λέμε, εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική αγορά, για αυτό επιλέξαμε και ημέρα που είναι σε πλήρη δραστηριότητα η αγορά, λέμε: Ενίσχυση της τοπικής αγοράς  με μείωση κατά 10% των Δημοτικών τελών στους επαγγελματίες του Μοσχάτου και του ΤαύρουΠλήρης απαλλαγή για δύο χρόνια από τα δημοτικά τέλη για όλα τα νέα εμπορικά που θα λειτουργήσουν από 1/1/2011 στο Δήμο μας.Δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης και τεκμηρίωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και υποστήριξης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.Δημοτική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής  εμπορικής δραστηριότητας και οδηγός αγοράς που θα γνωρίσει τον Ταύρο στο Μοσχάτο και το Μοσχάτο στον Ταύρο.»Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων συμβούλων Μοσχάτου και Ταύρου και με την πανηγυρική αποδοχή τους από τον κόσμο.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες,
Ο συνδυασμός μας  «Πολίτες Μπροστά» άνοιξε πανιά.Μαζί ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο ταξίδι.
Μαζί κι εδώ, που εγκαινιάζουμε μια καινούρια λογική.Τη λογική που δε γνωρίζει κομματικές κηδεμονίες και χειραγωγήσεις.
-Εγκαινιάζουμε μια καινούρια πρακτική.Την πρακτική που δε συναινεί σε δαχτυλίδια και αυτοκρατορικές βούλες.
-Εγκαινιάζουμε μια καινούρια ηθική.Την ηθική που δε συναλλάσσεται για μια θεσούλα.
-Εγκαινιάζουμε μια καινούρια πολιτικήΤην πολιτική  που δε μιλάει με μισόλογαΠου δεν κρύβει και δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της.Την πολιτική που είναι έτοιμη να συγκρουστεί για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον
Την πολιτική που είναι έτοιμη να συνθέσει απόψεις και θέσεις για να δυναμώσει ο νέος Δήμος από την επόμενη ημέρα
Την πολιτική που ξεπερνάει δόγματα και ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και ενσωματώνει τους άξιους, τους έντιμους, τους καθαρούς, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Φίλες και φίλοι,
Η πρόθεσή μου είναι σήμερα να μιλήσω έξω από τα δόντια, με απλές αλήθειες.
Τις δικές μας αλήθειες, τις αλήθειες του συνδυασμού μας.
Είναι αναμφισβήτητη πραγματικότητα ότι ζούμε στην πλέον δύσκολη και επιθετική συγκυρία.
Αλλά και σε μια εποχή που άλλος λέει ότι τα φάγαμε όλοι μαζί, ο δικαιούχος του ΕΚΑΣ δεν έχει να φάει,η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα, η νέα γενιά παλεύει για μια θέση κάτω από τον ήλιο, ο εφιάλτης της ακρίβειας και της ανεργίας είναι  μέσα στα σπίτια μας, η οργή και ο θυμός είναι στην ημερήσια διάταξη, η απογοήτευση και η ανασφάλεια είναι καθημερινοί βρόγχοι.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε τέτοιες εποχές περισσεύει η αναξιοπιστία.
Ένα ερώτημα πλανιέται στα στόματα των πολιτών.Και ποιος είσαι εσύ;
Μια πρόταση διατυπώνεται από τα στόματα των πολιτώνΌλοι ίδιοι είστε.
Φίλες και φίλοι,
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Ο καθένας κουβαλάει τη δική του ιστορία, τη δική του πορεία.
Άλλος την εξαργυρώνει, άλλος όχι.
Είναι θέμα πολιτικής ηθικής.
Γνωρίζετε οι περισσότεροι την πολιτική μου προϊστορία.Υπήρξα πολλά χρόνια στέλεχος της συμπολίτευσης.
Το έργο μου και την προσφορά μου ας την κρίνετε εσείς.Εγώ σήμερα θα σταθώ  στο τέλος αυτής της ιστορίας.
Το τέλος συνοδεύτηκε από μία παραίτηση.Γιατί έγινε αυτό;
Είναι πίστη μου ότι όταν διαφωνείς σε κορυφαία ζητήματα πολιτικής, που σημαίνει όταν εντοπίζεις αδράνεια, εγκατάλειψη, καθεστωτισμό
Όταν εντοπίζεις φαινόμενα παρακμής που σημαίνει ένας κλειστός κύκλος εξουσίας αποφασίζει για τον εαυτό του
Όταν εντοπίζεις ότι σε κρίσιμες πολιτικές επιλογές, όπως η παραλίας μας, η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να ενδώσει και ενδίδει σε ιδιώτες που μας αντιμετωπίζουν σα φιλέτο
Τότε εάν δεν είσαι κολλημένος στην καρέκλα σου
Εάν δεν έχεις τη λογική του «κάνω τα στραβά μάτια και το εξαργυρώνω αργότερα»

Εάν θέλεις να είσαι εντάξει με την πολιτική σου συνείδηση,Εντάξει με τον κόσμο και την εμπιστοσύνη που σου έδειξε
Τότε παραιτείσαι, φίλες και φίλοι
Παραιτήθηκα λοιπόν από οφίτσια και θέσεις, χωρίς να λογαριάσω τα κόστη Παραιτήθηκα λογαριάζοντας μόνο την πολιτική μου πίστη.
Μόνη μου επένδυση η υπεράσπιση αρχών και θέσεων που κάποιοι στην πορεία τις εγκατέλειψαν, τις διαστρέβλωσαν, τις παραχάραξαν.
Και να έρθω και στο δεύτερο ερώτημα ποιος είμαι.Και αναλυτικότερα είμαι έτοιμος, είμαι δυνατός την επόμενη ημέρα να ασκήσω διοίκηση;

Λοιπόν φίλες και φίλοι,
Εάν ψάχνετε για ηγεμόνα
Εάν ψάχνετε για άνθρωπο που συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες,
Εάν ψάχνετε για δήμαρχο που έχει την αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
Εάν ψάχνετε για δήμαρχο που τη Τρίτη σας δηλώνει άσπρο και την Τετάρτη το άσπρο με συνοπτικές διαδικασίες γίνεται μαύρο,
Εάν νομίζετε ότι ο νέος Δήμος Μοσχάτου Ταύρου έχει ανάγκη από δήμαρχο που ως τίτλο τιμής περιφέρει την κομματική υποταγή και την πολιτική τακτική,που στην καθομιλουμένη ονομάζεται κωλοτούμπα
Τότε και πάλι δε σας κάνω για δήμαρχος, φίλες και φίλοι.Σας λέω απλά και ξεκάθαρα.
Δεν είμαι ηγεμόνας. Δε θέλω να το παίζω φωτεινός παντογνώστης.Δεν έχω τέτοιες αρχές.
Είμαι ένας άνθρωπος με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία.
Και αυτή η εμπειρία μου λέει ότι η διοίκηση των νέων Δήμων είναι μια υπόθεση συλλογικών αρμοδιοτήτων, είναι μια υπόθεση δημοκρατικού σχεδιασμού.
Και βέβαια η δημοκρατία μας έχει δομή, έχει ιεραρχία, έχει διακριτές θέσεις.
Η δημοκρατία έχει αυτόν που χαράζει πολιτική, Αυτόν που παίρνει αποφάσεις,Αυτόν που αναλαμβάνει ευθύνηΑυτόν που ανοίγει δρόμους.Η δημοκρατία έχει ηγέτη, αλλά με αυτά τα χαρακτηριστικά και με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά αντιλαμβάνομαι τη θέση του αρχηγού, Τη θέση του δημάρχου.
Φίλες και φίλοι, σας λέω έντιμα.Η εξουσία για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό το δείχνει όλη μου η πορεία, το δείχνουν και οι τελευταίες ημέρες.
Έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα μιας απίστευτης πολιτικής ιστορίας.
Στην αρχή ήταν όλοι στα χαρακώματα. Ο ένας έλεγε τον άλλο  φθαρμένο, αριβίστα, Μαυρογιαλούρο,
Ο άλλος με μένος κατάγγελνε την κομματική χειραγώγηση, Κατάγγελνε τα χρίσματα που, ακούσατε ακούσατε, υπονομεύουν βάναυσα το θεσμό της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΑρνιόταν, ξανά ακούσατε, εκφυλιστικές πρακτικές κληρονομικής απονομής
Και ω του θαύματος σε μια μέρα έγινε η κωλοτούμπα!
Ο φθαρμένος έγινε δύναμη ανανέωσης!
Το χρίσμα που υπονομεύει έγινε η μεγάλη προοδευτική παράταξη
Η κληρονομική απονομή έγινε εκσυγχρονισμός της δημοτικής εξουσίας.
Φίλες και φίλοι,
Εάν πιστεύετε ότι σε θέσεις διοίκησης πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που εν ονόματι της εξουσίας μπορούν να συμμαχήσουν με τους πάντες
Εάν πιστεύετε ότι τα ανεμομαζώματα δεν γίνονται από την επομένη κιόλας διαβολοσπορπίσματα
Εάν πιστεύετε ότι η συναλλαγή για μια θέση, είναι η ουσία της πολιτικής και πάλι δε σας κάνω σα δήμαρχος
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Δεν είμαι ούτε ρομαντικός, ούτε πολιτικά αφελής.
Πιστεύω σε μια πολιτική που δε συναλλάσσεται και σας καλώ να τη στηρίξετε.
Πιστεύω σε πολιτικές συμμαχίες που δεν είναι αποτέλεσμα παζαριών και σας καλώ να τα καταδικάσετε
Πιστεύω σε μια δημοτική αρχή που δεν είναι αποτέλεσμα ασταθών ισορροπιών και προεκλογικών τερατογεννήσεων και σας καλώ να τους γυρίσουμε την πλάτη.
Λένε περί ενότηταςΗ ενότητα έγινε η καραμέλα των πιο συναλλακτικών πρακτικών
Λένε περί ΚαλλικράτηΟ Καλλικράτης έγινε η καραμέλα των πιο αταίριαστων συμμαχιών.
Λένε και το ξέρω ότι το λένε.Λένε ότι κάποιοι έχουν μονοπώλιο τη γνώση και την εμπειρία.
Λοιπόν απαντώ ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.Η πολιτική, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι τρία πράγματα:
πολιτική κατεύθυνση πολιτική βούληση, και τεχνοκρατικός σχεδιασμός.
Για να τελειώνουμε με αυτά τα απολιτίκ παραμύθια που γεννούν τέρατα.
Η γνώση δεν είναι γενική και αόριστη.Η γνώση έχει χρώμα.Η γνώση υπηρετεί πολιτικό προσανατολισμό.
Γνώση είχε και ο δήμαρχος του MALL και την έθεσε στην υπηρεσία του τάδε ιδιώτη

Γνώση έχουν και κάποιοι παραλιακοί δήμαρχοι και την έθεσαν στην υπηρεσία των κλειστών παραλιών και των ξενοδόχων, των μεγαλοεπενδυτών.
Γνώση είχαν και οι διάφοροι υπουργοί οικονομικών και έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Εμείς λέμε.Αυτοδιοίκηση σημαίνει πρώτονΠολιτική κατεύθυνση και είμαστε ξεκάθαροι.Και Δεσμευόμαστε. Ξεκάθαρα.
Μετασχηματίζουμε την περιοχή του νέου Δήμου, αποκτούμε ταυτότητα στέρεη και ολοκληρωμένη. Δεσμευόμαστε για τα νευραλγικά κέντρα του Δήμου μας σε μια ξεκάθαρη πολιτική γης, που διαφυλάσσει τα δημόσια αγαθά. Το άνοιγμα του μετώπου προς τη θάλασσα, η απόδοση της παραλίας στους δημότες ως χώρου αναψυχής και αθλητισμού, ο Ελαιώνας ως πάρκο υψηλού πρασίνου, τα Σφαγεία ως χώρος πολιτισμού και μνήμης, η Πειραιώς ως ο δρόμος που μας ενώνει, η παρακηφίσια ζώνη αναπλασμένη και φροντισμένη είναι οι στρατηγικοί άξονες της νέας μας ταυτότητας.
Αδόμητοι χώροι, ρέματα, οικόπεδα που ανήκουν στο Δήμο αποτελούν δημόσια περιφρουρημένη περιουσία.
Το σχέδιο αναδόμησης του νέου Δήμου στηρίζεται στη δημιουργία τεχνικών και κοινωνικών υποδομών, στον επανασχεδιασμό και την επέκταση της συγκοινωνίας.Παιδεία, υγεία, πολιτισμός και  αθλητισμός δεν ιδιωτικοποιούνται, αποτελούν αναμφισβήτητα κοινωνικά αγαθά.
Πρώτη μας προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αναγεννηθούν οι γειτονιές, να θωρακιστούν τα νοικοκυριά, να ενδυναμωθεί ο Δήμος.Αυτός είναι ο πολιτικός μας προσανατολισμός.
Εμείς λέμε Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δεύτερον η πολιτική βούληση.
Ξέρουμε πια ότι  η Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές φορές μετατράπηκε σε φέουδο των κομμάτων, σε μακρύ χέρι των βουλευτών, σε άψυχη και άνευρη εξουσία που χρωστούσε τα πολιτικά γραμμάτια της ύπαρξής της.
Φτάνει πια  !!!!Τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή είναι η διοίκηση που δίνει μάχεςΠου διεκδικείΠου δε χρωτά πουθενάΠου λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.Φτάνει πια!!!!Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες, ενώ η παραλία μας πεθαίνει
Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες και τα σφαγεία βουλιάζουν
Φορτωνόμαστε χρίσματα και αναπτύσσουμε θεωρίες ενότητας, ενώ η κοινωνία μας γυρίζει την πλάτη
Φορτωνόμαστε χρίσματα και δείχνουμε με το δάκτυλο τον ανεξάρτητο, ενώ το σημερινό μας κατάντημα οφείλεται στα κομματικά ιερατεία που αποφασίζουν για την κοινωνία χωρίς αυτή.
Φτάνει πια!!!Η ανεξαρτησία μας ως δημοτική παράταξη είναι τίτλος πολιτικής τιμής !
Η δύναμη που έχουμε να μπορούμε να ζουμε και να ονειρευόμαστε έξω από το μαντρί, χωρίς να φοβόμαστε το λύκο, είναι τίτλος πολιτικής αξιοπρέπειας.Φίλες και φίλοι, Εμείς λέμε ότι αυτοδιοίκηση είναι τρίτον και τεχνοκρατικός σχεδιασμόςπου προϋποθέτει προηγουμένως την πολιτική κατεύθυνση και την πολιτική βούληση.

Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που συντονίζει και ενεργοποιεί όλα τα πεδία.Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αναπτύσσει οργανωμένα και συντεταγμένα το νέο Δήμο.Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο.
Και στον Ταύρο ανέπτυξα τις στρατηγικές μας δεσμεύσεις και μάλιστα πρώτοι από όλους εξειδικεύσαμε και δεσμευτήκαμεκαι πολύ σύντομα βγαίνει το πρόγραμμά μας που αφορά στο νέο διευρυμένο Δήμο, με στρατηγικές και προγραμματικές δεσμεύσεις.

Με προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες.
Με μέτρα άμεσα εφαρμόσιμα και απολύτως αναγκαία.Το πρόγραμμά μας δε στηρίζεται σε μεγαλοϊδεατισμούς.Λέμε ότι ο νέος Δήμος έχει απόλυτη ανάγκη, κυρίαρχη ανάγκη να αλλάξει ταυτότητα.Αυτός είναι ο στόχος μας.Αυτό επεξεργαζόμαστε.Για αυτό θα αγωνιστούμε.
Λέμε ότι οι συνδημότες μας πλήττονται βάναυσα και ο νέος Δήμος έχει απόλυτη υποχρέωση να δημιουργήσει κοινωνικές δομές.Αυτό είναι το δικό μας πάντρεμα, τεχνικές υποδομές για την ποιότητα ζωής των πολιτών σε ένα δήμο σύγχρονο από τη μία και στήριξη της κοινωνικής συνοχής, στήριξη των αδύναμων ομάδων  στη δύσκολη συγκυρία, από την άλλη.
Και ξέρουμε σε αυτή τη συγκυρία ότι και η τοπική αγορά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται.
Που είναι οι τεχνοκράτες του Δήμου, με τις γνώσεις, που είναι να μας πουν τι ακριβώς έχουν κάνει για την τοπική αγορά.Πώς προετοιμάστηκαν για την κρίση αυτή;
Που είναι και τι έχουν κάνει στο επίπεδο εξαγγελίας κοινωνικών μέτρων που πολλοί Δήμοι έχουν κάνει
Που είναι και τι έχουν κάνει για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, για την προστασία των αδύναμων οικονομικά μαθητών,για την προστασία των πολύτεκνων, της τρίτης ηλικίας.
Που είναι και τι έχουν κάνει για την κοινωνική συνοχή.

Γιατί τώρα που μιλάμε, τώρα που εμείς είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε από την επόμενη ημέρα, τώρα που εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας μία δέσμη από 13 άμεσα μέτρα κοινωνικής στήριξης, Και είμαστε έτοιμοι να τονώσουμε την τοπική αγορά με ελαφρύνσεις από τα δημοτικά τέλη κάποιοι είναι τώρα στην εξουσία, κάποιοι τώρα ασκούν διοίκηση και δεν έχουν κάνει τίποτα.
Μα επιτέλους, αν δεν έχεις κάνει τίποτε απολύτως έως τώρα γιατί να σε εμπιστευθώ για το μέλλον.Γιατί είπαμε καλή η γνώση, αλλά στην υπηρεσία του Δήμου, στην υπηρεσία της κοινωνίας και των αιτημάτων της και όχι στην υπηρεσία της ίντριγκας και της προσωπικής φιλοδοξίας και του πολιτικού αυτισμού.Λοιπόν εμείς λέμε, εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική αγορά, για αυτό επιλέξαμε και ημέρα που είναι σε πλήρη δραστηριότητα η αγορά, λέμε:
Ενίσχυση της τοπικής αγοράς  με μείωση κατά 10% των Δημοτικών τελών στους επαγγελματίες του Μοσχάτου και του Ταύρου
Πλήρης απαλλαγή για δύο χρόνια από τα δημοτικά τέλη για όλα τα νέα εμπορικά που θα λειτουργήσουν από 1/1/2011 στο Δήμο μας.
Δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης και τεκμηρίωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και υποστήριξης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.
Δημοτική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής  εμπορικής δραστηριότητας και οδηγός αγοράς που θα γνωρίσει τον Ταύρο στο Μοσχάτο και το Μοσχάτο στον Ταύρο.Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε από τώρα, από πριν και άλλοι που έπρεπε ήδη να έχουν κάνει υπόσχονται ότι ΘΑ κάνουν στο μέλλον.
Αυτή όμως φίλες και φίλοι είναι και η ποιοτική μας διαφορά.
Εκεί κρίνεται η πολιτική συνέπεια.Εκεί κρίνεται η πολιτική δυνατότηταΕκεί κρίνεται εάν μπορείς  ή όχι να ασκήσεις διοίκηση.Εκεί κρίνεται εάν έχει πολιτική βούληση ή όχι



Φίλες και φίλοι,Στο δρόμο προς την κάλπη θα αναπτυχθούν κάποια σενάρια, τα οποία πολύ συνοπτικά θέλω εκ των προτέρων να απαντήσω.Το πρώτο. Κάποιοι θα λένε: μα γιατί δεν τα βρίσκουν στο ίδιο κόμμα ανήκουν.
Απαντώ. Η Τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το άθροισμα των κομματικών δυνάμεων, αλλά ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων της κοινωνίας.Και οι δυνάμεις της κοινωνίας ευτυχώς είναι τόσο πολυσυλλεκτικές, έχουν τόσες τάσεις, αναπτύσσουν τόσες απόψεις που δε χωρούν σε μία κομματική σημαία.Αυτό είναι η δημοκρατία των τοπικών κοινωνιών. Εμείς λοιπόν με την τοπική κοινωνία θέλουμε να τα βρούμε, εκφραστές αυτής της κοινωνίας θέλουμε να είμαστε και όχι γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας.
Το δεύτερο σενάριο. Θα αναπτυχθεί μια έντονη τοπικιστική αντιπαράθεση. Tο Μοσχάτο για το Μοσχάτο και ο Ταύρος για τον Ταύρο.Απαντώ.Τους ανθρώπους δεν τους χωρίζουν κάποια διοικητικά όρια,τους ανθρώπους δεν τους ενώνουν μόνο τα διοικητικά όρια.
Τους ανθρώπους τους χωρίζουν ηγεμονισμοί, αλαζονείες, τους ενώνουν όμως κοινοί πολιτικοί στόχοι, κοινοί αγώνες, τους ενώνει η δυνατότητα των κοινών κατακτήσεων, του κοινού μέλλοντος.
Μοσχάτο και Ταύρος δεν είναι χαρακώματα, δεν είναι δύο πόλεις σε πόλεμο.
Μοσχάτο και Ταύρος είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας.
Είναι η ωριμότητα και η πολιτική βούληση που έχουμε να δουλέψουμε ισότιμα και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες από την επόμενη ημέρα.

Είναι η πολιτική αρχή που έχουμε να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε, να μεγαλώνουμε τις κατακτήσεις μας και όχι να τις συρρικνώνουμε.

Το τρίτο. Θα αναπτυχθούν κάποια δημοσκοπικά σενάρια με δημοκοπικό χαρακτήρα.
Απαντώ ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.Και προειδοποιώ έχω κι εγώ στα χέρια μου μετρήσεις.
Δε θα επιτρέψουμε κανένα παιχνίδι σε βάρος της αλήθειας, κανένα παιχνίδι που παραμορφώνει την πραγματικότητα.
Την πραγματικότητα την ξέρουμε κι ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία για αυτό!!!
Την πραγματικότητα θα την εμπεδώσουν και αυτοί στις 7 Νοέμβρη!!!!
Το τέταρτο σενάριο φίλες και φίλοι,Αναπτύσσεται ήδη μια λογική αποχής. Κάποιοι την αναπτύσσουν με εντιμότητα, με την έννοια του θυμού και της απογοήτευσης, με την έννοια της τιμωρίας.
Κάποιοι το αναπτύσσουν όμως ακριβώς γιατί φοβούνται το θυμό, φοβούνται την τιμωρία.
Εμείς συνδημότισσες και συνδημότες λέμε,
Όταν κοιμάσαι, κάποιος άλλος γράφει ιστορίαΚαι αυτή η ιστορία που γράφεται είναι κόντρα στα συμφέροντά σου
Εμείς λέμε: Η ψήφος είναι δύναμη
Η ψήφος ανατρέπειΗ ψήφος γεννάειΗ ψήφος δημιουργείΗ ψήφος κατακτά.Και δεν την εκχωρούμε σε κανένα.
Συνδημότισσες και συνδημότες,Το ταξίδι ξεκίνησε. Μας αρέσει και η διαδρομή. Μας αρέσει και ο προορισμός.Και αυτό γιατί έχουμε καλούς συνταξιδιώτες.Όλους εσάς φίλοι του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Θέλω από τούτο το βήμα να απευθυνθώ σε όλους.Σε εσάς τους νέους που σκόπιμα σας θέτουν εκτός παιχνιδιού, τους συμφέρει να χάνετε τη μπάλα: πάρτε το παιχνίδι στα χέρια σας!
Σε εσάς τις γυναίκες που σας αναγνωρίζουν ρόλους και ευθύνες, αλλά σας στερούν τις δυνατότητες να ανταπεξέρθετε: μπείτε γερά, διεκδικείστε, τολμήστε, πάρτε την τύχη σας στα χέρια σας
Σε εσάς που δεν ανήκουμε στον ίδιο κομματικό χώρο, αλλά μπορούμε να χωρέσουμε  στα ίδια όνειρα: κατακλύστε μας από ιδέες, προτάσεις, από μικρά και μεγάλα οράματα.
Σε εσάς τους συντρόφους μου, χρόνια τώρα στα μετερίζια του αγώνα: Ελάτε να κάνουμε πράξη την ενότητα από τα κάτωΓιατί εκεί οικοδομείται η ενότητα και όχι στις συμφωνίες κορυφής, που αγνοούν τη βάση.

Ελάτε όλοι εσείς που διαβάσαμε το μάθημα της ιστορίας διαφορετικά.Και ξέρουμε ότι μπορούμε να μην υποταχθούμε σε μνημόνια που προγράφουν τη ζωή μαςΞέρουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.


Ξεκινάμε φίλες και φίλοιΞεκινάμε και παίρνουμε θέση:

Με τους πολίτες μπροστά!!!Με τους Πολίτες Μπροστά για δυναμική διεκδίκηση, για αυτόνομη, δυναμική πρωτοπόρα δημοτική αρχή.
Με τους πολίτες Μπροστά γιατί εμείς θέλουμε τους πολίτες συμμάχους, ελεγκτές, κριτές.Με τους Πολίτες Μπροστά ώστε στις 7 Νοέμβρη να υπάρχει δημοτική αρχή πολιτών.

Διαδώστε το μήνυμα!!!Ήρθε η ώρα του πολίτη!!!Καλό μας αγώνα!!!!



Συνδημότες και συνδημότισσες,
Με τους πολίτες μπροστά, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας, ήρθε η ώρα των πολιτών, να σηκωθούμε ψηλότερα φίλες και φίλοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου