Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο γερμανικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης Bertelsmann ανακοίνωσε ότι ιδρύει μια ακαδημία δημοσιογραφίας, με έδρα το Αμβούργο, η οποία από το τέλος του 2011 θα αναλάβει να επιμορφώνει δημοσιογράφους που προέρχονται από χώρες όπου η ελευθεροτυπία είναι είδος υπό εξαφάνιση...
 Η "Διεθνής Ακαδημία Δημοσιογραφίας" θα δέχεται δημοσιογράφους "που προέρχονται κυρίως από χώρες όπου η ελευθερία του Τύπου είναι ανύπαρκτη ή απειλείται" και οι οποίοι αγωνίζονται "για την ελευθεροτυπία στη δουλειά τους", ανακοίνωσε η εταιρεία με την ευκαιρία της δεξίωσης που παρέθεσε στο Βερολίνο για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυσή της.


 Την πρωτοβουλία της εταιρείας στηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πορτογάλος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οι αρχισυντάκτες μεγάλων γερμανικών περιοδικών και εφημερίδων, όπως των Στερν, Σπίγκελ και Ντι Τσάιτ, έχουν βολιδοσκοπηθεί για να συμμετέχουν στο συμβούλιο του νέου ιδρύματος.


 Η Bertelsmann, η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, είναι ιδιοκτήτρια του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου RTL Group, του εκδοτικού οίκου Random House, τυπογραφείων και άλλων μέσων. Στη δεξίωση για την επέτειο της ίδρυσής της έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο Μπαρόζο και η καγκελάριος της Γερμανίας, Aγκελα Μέρκελ. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_1309.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου