Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010


Πρόβλεψη για υποχώρηση του χρυσού


Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός κατά τη διαπραγμάτευσή του στην Ασία και προβλέπεται να κινηθεί πτωτικά μετά την χθεσινή του άνοδο κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς το ράλι των μετοχών περιόρισε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση της αξίας.
Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 0,2% πριν διαπραγματευθεί στα 1.254,35 δολ. στις 10:58 π.μ. ώρα Σεούλ. Χθες το πολύτιμο μέταλλο αναρριχήθηκε έως τα 1.262,45 δολ., ποσοστό 0,2%, από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στα οποία αναρριχήθηκε τον Ιούνιο. Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Δεκέμβριο σημείωσαν επίσης ελαφρά διαφοροποίηση μετά την υποχώρησή του έως 0,3% φθάνοντας στα 1.254,20 δολ. η ουγγιά νωρίτερα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).
Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές μετοχές, ωθώντας τον Standard & Poor’s 500 Index υψηλότερα καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες ότι τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης θα βλάψουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα και οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index υψηλότερα για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.
Φέτος ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 14% και οδεύει να κλείσει δέκατο συνεχόμενο έτος με κέρδη καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν ασφάλεια έναντι της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και της προοπτικής επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.
Το ασήμι για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στα 19,775 δολ. η ουγγιά μετά τη χθεσινή του άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008. Η πλατίνα και το παλλάδιο σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.554,50 δολ. η ουγγιά και τα 523 δολ. η ουγγιά αντιστοίχως.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1864744

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου