Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010



Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιοχές από τις βροχοπτώσεις που παρατηρούνται από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες. Η Πυροσβεστική δέχτηκε σχεδόν εκατό κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κυρίως από Αίγινα και Βάρη, ωστόσο προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια δημιουργήθηκαν και σε Ίλιον, Κερατσίνι και την περιοχή του Ρέντη.

Οι βροχές δημιούργησαν αυξημένη κίνηση στους δρόμους αλλά και ατυχήματα. Ουρά δυόμισι χιλιομέτρων στο ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου προς την Πελοπόννησο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί στο ύψος της Χαλυβουργικής, καθώς στο σημείο δίπλωσε νταλίκα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από την πρωινή μπόρα.

Νταλίκα δίπλωσε το πρωί και στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στη διαδρομή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Κορωπί. Παράλληλα, η βροχή δημιούργησε κυκλοφοριακή συμφόρηση και στην κάθοδο του Κηφισού στο ύψος της Ροσινιόλ, λόγω σύγκρουσης οχημάτων.

Eξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, η Τροχαία Αττικής συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό όλο το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα και οι περισσότεροι θα χρειαστεί να ανοίξουμε ντουλάπες, αναζητώντας κάτι πιο ζεστό από τα κοντομάνικα του καλοκαιριού. Απαραίτητο αξεσουάρ του διημέρου είναι και η ομπρέλα, καθώς μπήκε απότομα τέλος στις παρατεταμένες ζέστες του Σεπτέμβρη.

Από το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, μάλλον θα πρέπει να αφήνουμε σιγά - σιγά το μακρύ καλοκαίρι. Και καιρικώς, λοιπόν, καλό (μας) χειμώνα...

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=61647

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου