Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ

«Οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες που θα έρθουν δε θα είναι εύκολοι, αλλά απαιτώ να είναι πραγματικά δύσκολοι για όσους πλουτίζουν αθέμιτα σε βάρος της χώρας...
Δε βάζουμε απέναντι την υγιή επιχειρηματικότητα, δε βάζουμε απέναντι το κεφάλαιο που επενδύεται, που δημιουργεί θέσεις δουλειάς, δεν είναι απέναντι μας οι επιχειρηματίες που αγωνίζονται να διατηρήσουν έντιμα την επιχείρησή τους και μαζί τις θέσεις εργασίας για τους υπαλλήλους τους. Βάζουμε απέναντι τον πλούτο που δεν είναι αποτέλεσμα μόχθου και προσπάθειας, που δεν είναι αποτέλεσμα αξίας, αλλά χτίστηκε μέσα από πλιάτσικο στην περιουσία των σημερινών και των μελλοντικών γενιών. Και ζητώ από τους ίδιους τους πολίτες να συνδράμουν. Ξέρω ότι υπάρχει κάθε βράδυ στις οθόνες μια εικόνα τρομοκρατίας και φόβου. Καταλαβαίνω τα ΜΜΕ που και αυτοί στο κυνήγι της τηλεθέασης χρειάζεται να αγγίξουν τα πιο βασικά ένστικτά μας. Αυτά του φόβου, της αυτοσυντήρησης.


 Χωρίς να αρνούμαι ότι περάσαμε πολύ κοντά στο χάος, δεν μπορώ να συμφωνήσω στην ηττοπάθεια και στην μιζέρια. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην μαυρίλα και την απαισιοδοξία. Δεν σας ζητώ να σπάσετε τις τηλεοράσεις. Ζητώ όμως από όλους σας να σπάσετε την εικόνα της μιζέριας. Μπροστά στα δύσκολα δεν παραιτούμαστε.


 Απλά θα έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Δεν κάνουμε απόδραση ? όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η αναβίωση του ελληνικού κράτους είναι όρος επιβίωσής».

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_2589.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου