Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010


Δημόσιο: Ετοιμάζει τα πωλητήρια για ακίνητά του

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
Αγροτεμάχια-«φιλέτα» υψηλού κάλλους αλλά και με ανοικτά θέματα ιδιοκτησίας και περιβαλλοντικά προβλήματα έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και τα προωθεί προς εκμετάλλευση.
Περιλαμβάνουν εκτάσεις στο Λαύριο, στο Καϊμακτσαλάν, σε παραλίες και πολλές άλλες περιοχές, ενώ αποτελούν μέρος από τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δημοσίου αξίας άνω των 270 δισ. ευρώ που προανήγγειλε από τις ΗΠΑ ότι θα αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός.
Το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Φέτος πρωτακούστηκε από μελέτη του ΙΟΒΕ που σύστηνε την αξιοποίηση ακινήτων 300 δισ. ευρώ περίπου ως μέσο μείωσης του χρέους. Η πρόταση όμως «γειώθηκε» από το στόμα του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος που έκανε λόγο για «αποτιμήσεις εκτός πραγματικότητας», ενώ πολλά άλλα στελέχη αναφέρθηκαν σε έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας.
Το θέμα επανέρχεται στην ατζέντα. Αναζητούνται «ώριμα» ακίνητα της ΚΕΔ τα οποία μπορούν να φέρουν πολλά έσοδα άμεσα. Σε αυτά περιλαμβάνονται:
*Παραθαλάσσιο ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, έκτασης 738 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 121 έχουν αποδοθεί στο ΓΕΑ για τη στέγαση του προσωπικού της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
*Ακίνητο 680 στρεμμάτων, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Νέας Μηχανιώνας.
*Παραθαλάσσιο ακίνητο στον Δήμο Ερμιόνης, του Νομού Αργολίδας, επιφάνειας περί τα 153 στρέμματα.
*Χερσόνησος συνολικής επιφάνειας 939.125 τ.μ. στο Βαθύ της Σάμου.
*Δημόσια έκταση συνολικού εμβαδού 170.250 τ.μ. στον Δήμο Αλυκών Ζακύνθου.
*Εκταση 18.000 στρεμμάτων στο Καϊμακτσαλάν, στην οποία λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο.
*Εκταση 30 στρεμμάτων πολύ κοντά στο νέο λιμάνι του Λαυρίου.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10391

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου