Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιξε ο Πύργος του Αιφελ μετά την απειλή για βόμβα

Ο Πύργος του 'Αιφελ άνοιξε και πάλι για το κοινό αργά το βράδυ της Τρίτης, αφού παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δύο ώρες μετά την απειλή για βόμβα, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

"Δεν ισχύει πλέον η κατάσταση συναγερμού. Η αστυνομία πραγματοποίησε εξονυχιστική έρευνα στο μνημείο πριν επιτρέψει να ανοίξει και πάλι", προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εταιρία που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Πύργου του Άιφελ "έλαβε κλήση περίπου στις 18.40" (τοπική ώρα), η οποία έγινε από "κάποιον τηλεφωνικό θάλαμο", σύμφωνα με την αστυνομία, που έλαβε αμέσως την απόφαση να εκκενώσει το σήμα-κατατεθέν του Παρισιού. Στις 14 Σεπτεμβρίου είχε εκκενωθεί και πάλι ο Πύργος του Άιφελ και πάλι μετά από συναγερμό για βόμβα.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας αναπτύχθηκαν ταχύτατα στην περιοχή λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ο σημερινός συναγερμός σήμανε λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ, ότι είναι "πραγματικός" ο κίνδυνος για τρομοκρατική ενέργεια, λαμβανομένων υπόψη και των πληροφοριών που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας.

"Δεν έχω πρόθεση να ανησυχήσω τους πολίτες, αλλά έχουμε σοβαρές ενδείξεις, από αξιόπιστες πληροφορίες, που αναφέρονται σε σημαντικό κίνδυνο για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας", δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας, Φρεντερίκ Πεσενάρ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία είναι εκκενώσει και πάλι τον Πύργο του 'Αιφελ και τον σταθμό Σεν Μισέλ και στις 27 Σεπτεμβρίου τον σταθμό Σεν-Λαζάρ μετά την απειλή για τοποθέτηση βόμβας.
skai

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_8590.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου