Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Περικλής ΔεμεντήςΔιπλ. Ηλ/γος ΜηχανικόςΕπιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ


Πολιτικές συνεργασίες για το καλό του Μοσχάτου
Παραγοντίσκοι, ιντριγκαδόροι, ρουφιάνοι, καρεκλοκένταυροι, ξεπουλημένοι, λασπολόγοι, φυγόμαχοι, δειλοί,  κωλοτούμπες, παραπληροφοριοδότες, ξεφτίλες,  υποκριτές είναι μερικά από τα εύηχα υβριστικά επίθετα που κυριαρχούν στον προεκλογικό μικρόκοσμο του Μοσχάτου.
Όποια πολιτική κίνηση συνεργασίας γίνεται, σε όποιο στρατόπεδο αυτή και αν γίνεται, περιλούζεται από κάποιους με τα κατά περίπτωση κατάλληλα υβριστικά επίθετα.Υπάρχει λοιπόν μια διάχυτη αρρωστημένη αντίληψη, κυρίως σε αυτούς που εμπλέκονται κατά κάποιο τρόπο στον προεκλογικό αγώνα, που λέει ότι όποιος κάνει συνεργασίες με άλλους χώρους ,  πρέπει να του κολλήσουμε και μια ρετσινιά.Ερώτημα, ξέρετε κάποιο συμπολίτη μας που δεν είναι συνεργαζόμενος στην παράταξη που ανήκει και συνεργάζεται?
Ξέρετε κάποιο συνεργαζόμενο, που λέει ναι σε όλα στην παράταξη που συνεργάζεται και δεν εκφράζει κάποτε και διαφορετική άποψη ή προσέγγιση?
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα συζητώντας με πολλούς αυτοδιοικητικούς από όλα τα μέρη της χώρας μας.Κατά την ίδια λογική μπορούν να είναι συνεργαζόμενοι άτομα ή ομάδες ή παρατάξεις μεταξύ των στην βάση μιας αποδεκτής πολιτικής πλατφόρμας.
Προσωπικά απεύχομαι να χρησιμοποιώ υβριστικά συνθήματα , είμαι υπέρ του πολιτικού διαλόγου και είμαι απόλυτα σύμφωνος να γίνονται συνεργασίες σε όποιο επίπεδο είναι αυτό εφικτό, ιδιαίτερα εάν αυτό βοηθάει παράλληλα και την  πρόοδο στον τόπο.
Μια και μιλάμε για συνεργασίες ας αναλύσουμε λίγο τις ανακοινώσεις για  την συνεργασία του Θανάση Ντερέκα   με την  παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου.
Ας παραγνωρίσουμε και εδώ το γεγονός των ύβρεων που χρησιμοποίησαν κάποιοι τρίτοι έμεσα ενδιαφερόμενοι για  δικούς τους λόγους  και ας μπούμε στην ουσία των ανακοινώσεων.
Ο Θανάσης Ντερέκας κατέθεσε σώμα και ψυχή και δήλωσε ευθαρσώς ότι συνεργάζεται με την παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου για το καλό του τόπου.
Ο Ανδρέας Ευθυμίου στην δική του ανακοίνωση πήρε μόνο το σώμα του Θανάση (δηλαδή την ενότητα της παράταξης) και άφησε την ψυχή του να τη κρατάμε εμείς οι συνεργάτες του.

Φίλε Ανδρέα πιστεύεις ειλικρινά ότι σου αρκεί μόνο να επικαλείσε την ενότητα της ευρύτερης παράταξης για να συσπειρώσεις όλους εμάς και να πορευτείς νικηφόρα? Νομίζω πως όχι.Φίλε Ανδρέα άκου λοιπόν ποια είναι η ψυχή του Θανάση Ντερέκα, στην οποία εμείς οι συνεργαζόμενοί του πιστεύουμε και εκ΄ του λόγου αυτού είμαστε μαζί του:
·       Η ανάγκη για ανανέωση της δημοτικής αρχής με την ανάδειξη νέων ανθρώπων με νέες ιδέες,
·       Η εκπόνηση προγράμματος που θα ενσωματώνει νέες πολιτικές και νέες αντιλήψεις στην κατεύθυνση της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Φίλε Ανδρέα εάν η συμβολή στην ενότητα της παράταξης ,για την οποία ο Θανάσης Ντερέκας έκανε την δική του υπέρβαση, είναι τo θεμέλιo μιας συνεργασίας, εξίσου σημαντικό  για όλους εμάς είναι επιπλέον και οι δύο πιο πάνω προτεραιότητες.
Θέλω να πιστεύω ότι θα τις προσεγγίσεις με την απαιτούμενη σοβαρότητα και θα περιμένουμε την δημόσια ανακοίνωσή σου, προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας για την  πορεία της συνεργασίας μαζί σου. Στην τοπική αυτοδιοίκηση το αποτέλεσμα δεν είναι αθροιστικό αλλά προέρχεται μέσα από σύνθεση ιδεών και συσπείρωση  δυνάμεων,  που  πιστεύουν στην προοπτική μιας νικηφόρας πορείας σε τοπικό επίπεδο για το καλό του τόπου μας.
Οι συνεργασίες απαιτούν θαρραλέες υπερβάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου