Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στη γυναίκα της Ηπείρου...

Από τον Όμιλο UNESCO
νομού Πειραιώς & Νήσων  

O Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων και ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, διοργανώνουν Αφιέρωμα στον Πολιτισμό της Ηπείρου με τίτλο «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010, στις 20.00μμ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Στόχος της διοργάνωσης αυτής, είναι η προώθηση και διάδοση της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου, ιδιαίτερα στις νέες γενιές, ώστε να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Ελληνικής Παράδοσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν την ομιλία της εκπαιδευτικού κ. Αθηνάς Ντάκα- Δημαράκη, που θα αναφερθεί στην Παράδοση της Ηπείρου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ηπειρωτικοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά, με την επιμέλεια του Κουργιά Δημητρίου και Χρήστου Δημητρίου. Ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν τα παραδοσιακά συγκροτήματα Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, και...
 Χορευτικός Όμιλος Νέας Περάμου Αττικής, που θα συνεχίσουν την όμορφη περιήγηση στα μονοπάτια της Παράδοσης της Ηπείρου. Η εκδήλωση, θα ολοκληρωθεί με το αυτοσχέδιο γλέντι, που θα στηθεί στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και με πρωταγωνιστές τους θεατές.
Σε δήλωσή τους ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Nομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά, υπογράμμισαν πως «το Αφιέρωμα στην Ήπειρο, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, μια μεγάλη γιορτή της Λαϊκής μας Παράδοσης και του Πολιτισμού.
Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία προβάλλεται ταυτόχρονα ο πλούτος της πολιτιστικής κληρονομιάς, η μουσική, το τραγούδι, τα δρώμενα από όλη την περιοχή της Ηπείρου, και την οποία εκτιμάμε ότι θα παρακολουθήσουν χιλιάδες θεατές». 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_3508.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου