Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δεσμεύσεις Παπανδρέου στη ΔΕΘ
Μείωση φορολογικών συντελεστών, επιστροφή του μέτρου της περαίωσης και μέτρα ανακούφισης χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη μείωση της φορολογίας από 24 σε 20 % για τα κέρδη των επιχειρήσεων που επανεπενδύονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την έρευνα και την καινοτομία.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την επαναφορά του μέτρου της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων μέχρι και το 2009, για το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων. Το μέτρο αυτό είχε επικριθεί έντονα πρινα από ένα χρόνο από τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αλλά με δεδομένη την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού επανέρχεται σε μια προσπάθεια να "τρέξει" χρήμα στις εφορίες.

Ο κ. Παπανδρέου, επιχειρώντας να δώσει και στίγματα κοινωνικής πολιτικής ανακοίνωσε ότι στόχος είναι μέσα στο επόμενο τετράμηνο να μην υπάρχει κανένας άνεργος χωρίς πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ενώ ζήτησε από τον κ.  Παπακωνσταντίνου, να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, αν είναι δυνατόν από αυτόν τον χειμώνα, στο πλαίσιο όμως των δυνατοτήτων που παρέχουν τα έσοδα.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε επίσης για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ. Μίλησε επίσης για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, την ενιαία αρχή πληρωμών στο δημόσιο και τις αλλαγές σε ότι αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του "κάνει την επανάσταση του αυτονόητου".

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τη μάχη αυτή για την αναμόρφωση της χώρας τη δίνει αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ότι "μαζί σώσαμε τη χώρα από την χρεωκοπία, μαζί θα την αναμορφώσουμε".

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι κατά επτά δισεκατομμύρια λιγότερο από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και δεσμεύτηκε ότι στο τέλος του έτους το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 12 δισεκατομμύρια.  


http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=59597

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου